Osumnjičeni za ubistvo u Belvilu sutra kod tužioca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Nov.2020, 11:56

Osumnjičeni za ubistvo u Belvilu sutra kod tužioca

L.T. (22), osumnjičeni da je neposredni izvršilac ubistva Bojana Mirkovića (34), 12. novembra u naselju Belvil, sutra popodne će biti saslušani u Višem javnom tuzilaštvu u Beogradu.

Pored njega, saslušani će biti i osumnjičeni D.K. iz Beograda i F.I. crnogorski državljanin sa Cetinja, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Njih trojica su sinoć uhapšeni, a dvojica osumnjičenih za saučesništvo uhapšena su u subotu.

L.T. Se tereti da je direktni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izvršilac ubistva Mirkovića, D.K. da je saizvršilac, dok se uloga crnogorskog državljanina utvrđuje, saopšteno je jutros iz MUP-a.

U subotu su uhapšena I.N. (39) iz Nikšića sa boravištem u Beogradu i B.K. (37) iz Beograda i određen im je pritvor.

Oni se terete za krivično delo teško ubistvo na svirep i podmukao način saizvršilaštvu, rekla je ranije za Tanjug portparol tužilaštva Irena Bjeloš.

Za ovo krivično delo zaprećena je kazna doživotnog zatvora. Mirković je ubijen 12. novembra u garaži zgrade u Belvilu, a ubice su tada uspele da pobegnu. Kod sebe je tada imao lažna dokumenta na drugo ime.

"U beogradskom naselju Belvil, 12. novembra, desila se mafijaška likvidacija Bojana Mirkovića.U izuzetno kratkom vremenskom periodu, pripadnici Uprave kriminalističke policije i svi pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspeli su da ovo strašno, brutalno mafijaško ubistvo rasvetle do kraja. Sinoć je uhapšena osoba L.T. koju osnovano sumnjičimo da je neposredni izvršilac ubistva. Pre njega uhapšena su i dva saizvršioca, a sa L.T. sinoć još jedan kao i njihovi neposredni pomagači koji su pokušavali da ga prebace na prostor Bosne i Hercegovine i da izbegnu pravdu", izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

"Zločina je bilo, zločina će biti, ali pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova neće dozvoliti da ni jedan zločin bude nerasvetljen i da bilo kakav mafijaš u našoj zemlji može da izbegne pravdu, može da izbegne zakon. Predsednik Aleksandar Vučić je objavio rat mafiji. Svi pripadnici Ministrastva unutrašnjih poslova taj rat vode iskreno, požrtvovano i uspešno. Hoću da se zahvalim svakom od njih, hoću da im se zahvalim u ime građana Srbije što su ova zemlja i ovaj grad bezbedniji danas i što će ova zemlja biti bezbednija i sutra," poručio je ministar Vulin.

Načelnik Uprave kriminalističke policije, Dejan Kovačević, precizirao je da su, "u cilju rasvetljavanja svih okolnosti događaja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u toku noći lišili slobode L.T. (1998) iz Beograda, kao i D.K. iz Beograda i F.I. crnogorskog državljanina sa Cetinja, koji su vršili pripremu bekstva na teritoriju Bosne i Hercegovine. Lice L.T. je direktni izvršilac navedenog krivičnog dela, lice D.K. je saizvršilac u navedenom krivičnom delu a uloga crnogorskog državljanina sa Cetinja će biti naknadno utvrđena."

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova nastavljaju odlučnu borbu protiv svih vidova organizovanog kriminala", poručio je Kovačević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo u Belvilu

Izvor: RTS, 24.Nov.2020

Policija je u ponedeljak uveče uhapsila L. T. koga osnovano sumnjiči da je neposredni izvršilac ubistva koje se dogodilo u naselju Belvil na Novom Beogradu. Pre njega uhapšena su i dvojica osimnjičenih sa saizvršilaštvo, kao i za pomaganje jer su pokušavali da ga prebace na prostor Bosne...

Nastavak na RTS...

Osumnjičeni za ubistvo Mirkovića se brani ćutanjem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Nov.2020, 09:07

L.T. (22), osumnjičeni da je neposredni izvršilac ubistva Bojana Mirkovića (34), danas se na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branio ćutanjem, odnosno iskoristio je pravo da ne iznosi odbranu...Pravo da se brani ćutanjem iskoristio je i osumnjičeni D.K.(32) koji se tereti da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.