Izvor: RTS, 20.Jun.2021, 06:19

Ugašen požar u fabrici "Sloboda", evakuisano 150 domaćinstava

U Čačku je noć protekla bez novih detonacija i incidenata, nakon što se sinoć dogodila snažna eksplozija u fabrici "Sloboda", u kojoj je lakše povređeno troje radnika. Požar u fabrici je ugašen, a oko 150 domaćinstava je evakuisano. Neki od građana su se vratili u svoje domove. Poslednja eksplozija dogodila se u prostoriji u kojoj nije bilo strujnih instalacija, rekao je predsednik Vučić.
Požar u čačanskoj fabrici "Sloboda" je ugašen, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nakon sinoćnje snažne eksplozije. Dva izviđanja obavila je vatrogasna jedinica kompanije "Sloboda" i Sektor za vanredne situacije.

Noćas nije bilo detonacija. Vidno je prisustvo policije, parkirana su dva vatrogasna vozila, a bespilotne letelice nadletale su krug fabrike, javlja dopisnik RTS-a iz Čačka. 
U magacinskom prostoru fabrike "Sloboda" u Čačku sinoć oko 20 časova došlo je do eksplozije. Tom prilikom lakše su povređena tri radnika, uglavnom su to sitne posekotine najverovatnije usled pucanja stakla.
Od siline detonacija popucala su stakla na prozorima pojedinih kuća koje su najbliže fabrici.  
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da je evakuisano oko 150 domaćinstava iz obližnjih naselja. U hotel u centru grada je smešteno 11 porodica, odnosno tridesetak građana, među kojima je i sedmoro dece.

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom, a nemaju drugi smeštaj kod rođaka ili prijatelja.
Neki od građana koji su noć proveli u gradskim hotelima vratili su se u svoje domove. Tako je jedan stanovnik Čačka koji se vratio rekao da niko nije spavao tvrdim snom i da su se deca trzala.
"Trenutno je situacija bezbedna i stabilna, a stručne komisije Ministarstva odbrane i balističari kao i tužilaštvo doći će istragom do uzroka ove eksplozije", rekao je gradonačelnik Čačka.
Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je Tanjugu da je najvažnije da u eksploziji u krugu fabrike "Sloboda" niko nije nastradao, ali da traži da se utvrdi čija je odgovornost što smo u ovako kratkom roku imali dva incidenta. 
Kako je rekao, vojska je podigla tokom noći i bespilotne letelice kako bi pomogla vatrogascima da požar što pre bude likvidiran do kraja, a ispražnjeni su i magacinski prostori kako ne bi bilo nikakve dalje opasnosti.
Na licu mesta nalaze se sve nadležne službe. Ulazak stručnih ekipa na teren omogućava se tek 24 sata nakon poslednje detonacije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JUTRO POSLE EKSPLOZIJE U "SLOBODI": Ugašen požar, evakuisano oko tridesetak porodica - strah od novih detonacija (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jun.2021

Izvršena su dva izviđanja od strane vatrogasne jedinice kompanije "Sloboda" i od Sektora za vanredne situacije...Požar u fabrici "Sloboda" gde se sinić dogodilo nekoliko eksplozija, ugašen je, a građani iz obližnjih naselja evakuisani iz preventivnih razloga. Tri radnika su lakše povređena....

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Ugašen požar u fabrici Sloboda, evakuisano 150 domaćinstava

Izvor: Vostok.rs, 20.Jun.2021

Požar u čačanskoj fabrici "Sloboda" je ugašen, nakon sinoćnje snažne eksplozije. Dva izviđanja obavila je vatrogasna jedinica kompanije "Sloboda" i Sektor za vanredne situacije.   Noćas nije bilo detonacija. Vidno je prisustvo policije, parkirana su dva vatrogasna vozila, a bespilotne letelice...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.