UHAPŠEN KONTROLOR BROJILA: Od Nišlije tražio 1.000 evra da ga ne prijavi za kvar

Izvor: Kurir, 03.Dec.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHAPŠEN KONTROLOR BROJILA: Od Nišlije tražio 1.000 evra da ga ne prijavi za kvar

NIŠ - Niška policija uhapsila je Č.P. (59) kontrolora elektrodistributivnog preduzeća P.D. „Jugoistok“ zbog primanja mita. On se sumnjiči da je od jednog Nišlije iznudio 1.000 evra preteći mu da će ga prijaviti zbog kradje struje zbog čega će morati da plati preko 400.000 dinara.

Kako saznajemo, Č.P. je kontrolisao brojilo jednog korisnika u niškom naselju Milka Protić i kada je uočio njegovu neispravnost odlučio je da od njega iznudi novac.

On je >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << skinuo električno brojilo i kazao korisniku da je uočio određenu nepravilnost koja može biti dokaz za krađu struje te da će ga to koštati 400.000 dinara. Medjutim, ponudio se da „očisti“ memoriju strujomera i prikrije taj nedostatak za nadoknadu od hiljadu evra.

Oštećeni mu je kazao da trenutno nema novca i da dodje za dva dana što je kontrolor učinio. Uplašeni čovek ga je tada zamolio da ga još malo pričeka jer će navodno dobiti novac iz inostranstva. Kada je kontrolor otišao, obratio se policiji i prijavio ga. Kontrolor je  uhvaćen  prilikom primopredaje novca – kažu naši sagovornici iz istrage.

Policija je prilikom pretresa stana kontrolora pronašla veći broj skinutih strujomera zbog čega se sumnja da ima još oštećenih gradjana pa se istraga njegovih malverzacije nastavlja.

M.M.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.