U ubistvo sudije Cvejića umešana ženska osoba

Izvor: Blic, 12.Maj.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ubistvo sudije Cvejića umešana ženska osoba

KNJAŽEVAC - U likvidaciju predsednika Opštinskog suda u Knjaževcu Dragiše Cvejića umešena je ženska osoba - pokazuju najnovije biološke analize DNK tragova s mesta ubistva. Do neočekivanog obrta u istrazi došlo je veštačenjem tkanine u koju je bila umotana bomba M75 , a u čijoj je eksploziji stradao sudija Cvejić.

Biološki tragovi, kako saznaje „Blic", nedvosmisleno ukazuju da je tkaninu dodirivala osoba ženskog pola. Posle ovih rezultata, istraga će se baviti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i drugim motivima zločina.

Sudija Cvejić ubijen je 21. marta od eksplozije bombe postavljene ispod kapije njegovog dvorišta u Ulici Koste Racina u Knjaževcu.

Na uviđaju su nađeni tragovi DNK, a istog dana na informativni razgovor privedeno je više od 20 osoba. Prva pretpostavka policije bila je da je zločin izvršio neko koga je sudija Cvejić osudio.

Na osnovu informacija o putu bombe M75, policija je par sati posle zločina krug osumnjičenih suzila na trojicu Knjaževčana,

Ivana Stojadinovića, Denis Ivanovića i Elvisa Čatakovića, kojima je određeno zadržavanje. Dva dana kasnije, Stojadinović i Čataković su privedeni istražnom sudiji, dok je Ivanović pušten.

Dvojici osumnjičenih tada je određen jednomesečni pritvor. Iza rešetaka se našao i Beograđanin Slobodan Jovanović (30), dok je potraga raspisana za Daliborom Marjanovićem.

Prema navodima krivične prijave, Stojadinović je osumnjičen da je postavio bombu ispod kapije sudije Cvejića, dok je uhapšeni Jovanović osumnjičen da je dao bombu Čatakoviću, a da je ovaj potom eksplozivnu napravu prodao Marjanoviću za gram heroina.

U razgovoru za „Blic", četiri dana posle ubistva, supruga sudije Cvejića Vesna rekla je da je tog tragičnog dana od sigurne smrti spasla njihovog osmogodišnjeg sina Janka, koji je potrčao napolje da poljubi oca.

- Janko je bio samo u majici, pa sam ga uvukla u kuću jer je bilo hladno, a onda se čula eksplozija - rekla je tada Vesna.

Ona je tvrdila i da je njihova porodica u poslednjih mesec i po dana primala uznemiravajuće telefonske pozive, da im je telefon često zvonio i noću, ali da se s druge strane niko nije javljao.

- Moj suprug je zbog toga bio dekoncentrisan, ali sa mnom o tome nije hteo da govori - tvrdila je Vesna.

U ruke policije dan kasnije pao je i Marjanović, koji je krivičnom prijavom osumnjičen da je samo nekoliko sati pre ubistva sudije Cvejića bombu M75 dao prvoosumnjičenom Stojadinoviću.

Istraga je, međutim zapela tri dana kasnije, kada su u knjaževačku policiji stigli rezultati DNK tragova s mesta zločina, a koji se nisu poklapali s osumnjičenim Stojadinovićem.

Policija je ponovo krenula u nova hapšenja. Istog dana privedeno je petnaestak osoba, među kojima i ranije sumnjičeni Denis Ivanović, ali su svi pušteni posle informativnog razgovora.

Policija je sumnju protiv Stojadinovića potvrdila i rezultatima veštačenja tkanine u kojoj je bila uvijena bomba, a koja se u potpunosti poklapila s materijalom nađenim u njegovom džepu.

U nastavku istrage, poslednjeg dana marta policija je ponovo uhapsila Denisa Ivanovića i osumnjičila ga za nabavku bombe M75, kao i meštanina Martina Dragutinovića koji se tereti da je istu takvu bombu nabavio od Dalibora Marjanovića i čuvao je skrivenu u svojoj kući do 23. marta, dva dana nakon ubistva.

Svi osumnjičeni negirali su umešanost u ubistvo sudije Cvejića, a Ivan Stojadinović je nekoliko puta na saslušavanju tvrdio da nema čega da se boji i da će se njegova nevinost dokazati kada se otkriju pravi počinioci zločina.

Dvoje ispitano na poligrafu

Za rasvetljavanje zločina tada je angažovan i poligrafista MUP-a, koji je na detektoru laži ispitao dve osobe - izvesnog meštanina koji je sa sudijom bio u svađi, ali i žensku osobu, poznanicu ubijenog sudije Cvejića, koja mu je, navodno, iz privatnih razloga u više navrata pretila „da će mu doći glave". Slične pretnje Cvejiću je upućivao i otac saslušane, koji je sudiju presretao na ulici uz upozorenje „da pazi šta radi". Rezultati poligrafskog testiranja, međutim, nikada nisu saopšteni.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.