U požaru u Baču izgorela stambena zgrada, 16 porodica ostalo bez doma (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Okt.2020, 10:39

U požaru u Baču izgorela stambena zgrada, 16 porodica ostalo bez doma (VIDEO)

Izgorela je gotovo cela stambena zgrada koja je bila dom za oko 30 osoba, jutros rano u požaru u naselju Ekonomija 1 u Baču.

Uzroci požara nisu poznati, a na svu sreću ljudskih žrtava nije bilo jer su svi stanari evakuisani na vreme.

Kako RTV saznaje 16 odraslih i jedanaestoro dece koji su u ovom nesrećenom događaju ostali bez krova nad glavom privremno su smešteni u halu sportova gde im je obezbeđen i topli obrok.

Gašenje požara trajalo je nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sati, a u gašenju požara pomogli su i vatrogasci iz Bačkog Petrovca, Bačke Palanke i Novog Sada.

Forenzičke ekipe su istražile mesto nesreće, a kako nezvanično saznaje RTV pretpostavlja se da je uzrok ljudski faktor, a više će se znati nakon istrage.

Kako je za RTV izjavio dr Steva Panić, predsednik opštine Bač, lokalna samouprava obezbedila je slobodne prostorije za smeštaj porodica, opština će obezbediti i obroke hrane, a pomogao je i Crveni krst iz Novog Sada.

"Biće izgrađen novi smeštaj za stanovnike naselja pogođenog požarom u kojem će moći da provedu zimu", izjavio je Panić.

U nezapamćenoj vatrenoj stihiji koja se noćas dogodila u naselju Ekonomija 1, u Baču, gde je izgorela stambena zgrada, u kojoj je živelo šesnaest porodica na sreću niko nije nastradao niti je povređen. Porodice sa decom i stariji su smešteni u sportskoj hali i za njih je obezbeđen prihvat dok se ne izgradi novi objekat, kažu za RTV nadležni iz opštine Bač.

Stambenu zgradu u naselju Ekonomija 1, u Baču noćas oko 3 časa zahvatio je požar, a brzom intervencijom vatrogasaca jedanaestoro dece i šesnaestoro odraslih evakuisano je na bezbedno mesto. Kako je došlo do požara utvrdiće istraga, ali se pretpostavlja da je uzročnik požara ljudski faktor.

Stanari zgrade kažu da je situacija bila dramatična, jer se požar brzo proširio na sve stanove, a neki od njih sa sobom nisu uspeli poneti ni lične stvari.

"Trudna sam sedam meseci i sve ovo je bilo jako strašno. Istrčala sam odmah napolje i sve je bilo jezivo. Uspela sam samo das uhvatim decu i izađem napolje. Nisam mogla ništa ni da uzmem niti drugo ponesem sa sobom. Bukvalno smo bosi trčali napolje", kaže Marija Hajek iz Bača, stanarka zgrade koja izgorela.

"Bilo je dece i žena u traumi. Trčali smo goli i bosi da spašavamo naše živote iz vatre koja se brzo širila", kaže Andrija Surop iz Bača, stanar zgrade.

U opštini Bač ističu da će obezbediti plac za izgradnju novog stambenog objekta, a u kolektivnom smeštaju, gde su sada smeštene porodice, obezbeđeni su kreveti, hrana i uslovi za higijenu.

"Postojeći objekat je zahvatio 670 kvadratnih metara, novi objekat biće sigurno, ako ne i više od tih kvadrata koji su izgoreli noćas", istakao je dr Steva Panić, predsednik opštine Bač.

"Ono što je značajno je to da ćemo imati otvorene žiro račune u toku dana, gde će građani koji žele moći uplatiti pomoć na dinarski i devizni žiro račun. Želimo da imamo i taj humanitarni deo, gde svakako građani uvek priskaču u pomoć", kaže Marina Balaban, zamenica predsednika opštine Bač.

Vatrogasne ekipe iz Bača, Bačke Palanke, Bačkog Petrovca i Novog Sada nekoliko sati su gasile vatrenu stihiju, a pričinjena je znatna materijalna šteta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U požaru u Baču izgorela stambena zgrada, 20 porodica ostalo bez doma

Izvor: Danas, 23.Okt.2020

U naselju Ekonomija 1 u Baču rano jutros izbio je požar u stambenoj zgradi u kom je izgoreo skoro ceo objekat u kom je živelo oko 20 porodica.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.