U eksploziji u fabrici raketa poginulo dvoje, povređeno 16 osoba (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2021, 15:57

U eksploziji u fabrici raketa poginulo dvoje, povređeno 16 osoba (VIDEO)

Dve osobe nastradale su danas u eksploziji u fabrici nedaleko od Bubanj Potoka, koja se dogodila danas oko 14 časova, potvrđeno je Tanjugu u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi Beograd.

Kako prenosi RTS, najmanje pet osoba je povređeno, a za nekima se traga.

Jedna osoba je prevezena na odeljenje reanimacije Urgentnog centra, dve na VMA. Reč je o opekotinama, ali se za sada ne zna kog stepena.

Kako RTS nezvanicno saznaje, u pogonu u kom se proizvode rakete nalazilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se stotinak radnika. Odmah posle ekskplozije poslato je 11 vatrogasnih vozila sa 36 vatrogasaca, a zatim i pojačanje.

Ka mestu nesreće uputilo se pet ekipa hitne pomoci iz Beograda, jedno iz Grocke i jedno iz Kaluđerice.

Nad tim delom grada vidi se gusti dim, a policija ne dozvoljava da se priđe i preusmerava saobraćaj. U novembru 2008. godine u istoj fabrici dogodila se eksplozija kada je povređeno troje osoba.

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, do eksplozije je došlo oko 14.00 časova u fabrici koja pravi rakete za protivgradnu obranu.

Hitna pomoć: U eksploziji povređeno 16 osoba

U eksploziji koja se danas dogodila u fabrici protivgradnih raketa nedaleko od Bubanj potoka povređeno je 16 osoba, rekla je Tanjugu načelnica smene Hitne pomoći dr Marija Radulović.

Od povređenih osoba, jedna od njih je na reanimaciji sa teškim povredama, a ostali su sa ortopedskim povredama i opekotinama prevezeni u Urgentni centar i na VMA.

Dr Radulović je rekla da ima i pacijenata koji su u eksploziji zadobili povrede glave.

Takođe je rekla i da ima onih koji imaju probleme sa disanjem i njima se ukazuje adekvatna pomoć. Ona je navela da je pet ekipa Hitne pomoći i dalje na terenu



izvor: Youtube/Obejktiv tv

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.