U Mađarskoj privedeno 70 migranata

Izvor: B92, 10.Sep.2019, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Mađarskoj privedeno 70 migranata

Subotica -- U poslednja 24 sata mađarska policija je u nekoliko akcija privela 70 migranata koji su ilegalno ušli u zemlju.

Kako prenosi RTS, najveći broj ilegalaca priveden je jutros kod mesta Batmonoštor, u blizini Baje, a u grupi od 27 migranata bilo je Avganistanaca, Iračana, Sirijaca, Turaka i Pakistanaca.

Kod Ašothaloma, u blizini mađarsko-srpske granice, policija je u šumi zatekla grupu od 23 migranta koji su rekli da su Avganistanci.

Na železničkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanici Kelebija, mađarska policija je u vagonu teretnog voza koji je u ponedeljak uveče stigao iz Srbije zatekla grupu od 13 migranata koji su naveli da su iranskog i avganistanskog porekla, prenosi RTS.

Na teritoriji grada, segedinska policija privela je još četiri turska migranta, dok su još trojica ilegalaca zatečena u blizini graničnog prelaza Reske-Horgoš.

Kako se navodi, budući da migranti nisu imali dokumenta za boravak u Mađarskoj, policija ih je sprovela u prihvatne centre u blizini graničnih prelaza Tompa-Kelebija i Reske-Horgoš na mađarsko-srpskoj granici.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.