Izvor: RTS, 02.Mar.2021, 16:14

Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu za mladića koji je automobilom usmrtio dvoje pešaka u Nišu

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog protiv vozača koji je 4. januara na Bulevaru Medijana, na trotoaru automobilom usmrtio dvoje pešaka – 12-godišnjeg dečaka i 48-godišnjeg muškarca.
Kako je RTS-u potvrdio portparol tužilaštva Ivan Matković, zatražena je maksimalna kazna po važećem zakonu, a to je zatvor od osam godina za teško delo protiv bezbednosti saobraćaja, kao i mera bezbednosti zabrane upravljanja motornim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vozilom u trajanju od pet godina.
Tužilaštvo, takođe, traži i da se dvadesetogodišnjem N. S. iz Beograda, koji je posle nesreće uhapšen, produži pritvor.
Nišlije su nakon nesreće u više navrata protestovale tražeći pooštravanje kaznene politike za počinioce ovakvih krivičnih dela u saobraćaju i poboljšanje bezbednosti u gradu.
Dečak i muškarac su se kretali trotoarom kada ih je "audijem" pokosio N. S.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tužilaštvo traži maksimalnu kaznu za mladića koji je automobilom usmrtio dvoje pešaka u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Mar.2021

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je optužni predlog protiv vozača koji je 4. januara na Bulevaru Medijana, na trotoaru automobilom usmrtio dvoje pešaka – 12-godišnjeg dečaka i 48-godišnjeg muškarca...Kako je RTS-u potvrdio portparol tužilaštva Ivan Matković, zatražena je maksimalna...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.