Tužilaštvo: Branku Lazareviću ne manje od tri godine zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2018, 22:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo: Branku Lazareviću ne manje od tri godine zatvora

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je danas u završnoj reči od suda da nekadašnjeg šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova Branka Lazarevića oglasi krivim zbog odavanja poverljivih policijskih informacija kriminalnoj grupi optuženog Darka Šarića i osudi ga na kaznu ne manju od tri godine Zatvora.

U završnoj reči na popodnevnom suđenju, zamenik tužioca je predložio i da sud advokata iz Novog Sada Radovana Štrbca osudi ne manje od dve godine zatvora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Kazne ne manje od godinu dana zatvora tužilac je tražio za policajca Borisa Garu i Rodoljuba Radulovića zvanog Miša Banana, koji je u bekstvu i kome se sudi u odsustvu.

Zamenik tužioca je istakao da je tokom suđenja dokazana krivica ove četvorice.

Za krivično delo odavanje službene tajne za koje se terete u ovom slučaju zaprećena je najviša kazna od 5 godina zatvora.

Optuženi se terete da su tokom 2008. i 2009. prenosili poverljive policijske informacije Šariću pre pokretanja zvanične istrage za šverc kokaina u oktobru 2009. godine.

U optužnom predlogu se navodi da je Gara prenosio ključne podatke Lazareviću o praćenju Šarićeve grupe, nakon čega je Lazarević te informacije prosleđivao Štrpcu i Raduloviću, a oni Šariću.

To postupanje je, kako smatra Tužilaštvo za organizovani kriminal, ugrozilo istragu policije jer su pripadnici Šarićeve grupe promenili dotadašnji način komunikacije.

Šariću će nakon ponovljenog suđenja u ponedeljak biti izrečena presuda povodom optužbi za krijumčarenje kokaina.

Sudi mu se za pranje para u drugom postupku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.