Tahiri: Neverovatan napredak u istrazi ubistva Ivanovića

Izvor: RTS, 12.Feb.2018, 20:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tahiri: Neverovatan napredak u istrazi ubistva Ivanovića

Kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri ističe da je kosovska vlada veoma zainteresovana da reši ubistvo lidera SDP-a Olivera Ivanovića. Dodaje da je došlo do neverovatnog napretka u istrazi.
Abeljard Tahiri napominje da je kosovsko ministarstvo pravde uputilo četiri pismena zahteva Vladi Srbije u vezi sa ubistvom Ivanovića, ali još nijedan odgovor nije stigao.

"Tokom ove nedelje, poslaćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << još jedan zahtev vlastima u Beogradu, gde ćemo ih upitati o statusu poslatih zahteva. Da li postoji volja da odgovore ili kako stoje stvari?", istakao je Tahiri za Radio Slobodna Evropa, dodajući da je Kosovo zainteresovano za saradnju.
"Veoma smo zainteresovani da počinioce ovog slučaja suočimo s pravdom. Počinjen je neverovatan napredak u tom pravcu", dodao je Tahiri.
RSE podseća da su u subotu uhapšena dva pripadnika kosovske policije u Severnoj Mitrovici zbog sumnje da su izvršili krivično delo "manipulacije dokazima u slučaju Olivera Ivanovića".
Zamenik komandanta policije za sever Besim Hoti potvrdio je za RSE da su istovremeno suspendovani na 48 sati.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tahiri: Poslali smo četiri zahteva Beogradu, nema odgovora

Izvor: B92, 12.Feb.2018

Priština -- Kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri izjavio je da je Priština poslala četiri pisana zahteva Beogradu u vezi sa rasvetljavanjem ubistva Olivera Ivanovića...On je dodao da Priština od Beograda ni na jedan zahtev nije dobila odgovor..."Tokom ove nedelje poslaćemo još jedan zahtev...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.