TRAGIČNA SUDBINA JEDNE PORODICE Pijan od babe i dede tražio novac. Kada su mu rekli da nemaju, Alen je UZEO SEKIRU

Izvor: Blic, 05.Sep.2017, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGIČNA SUDBINA JEDNE PORODICE Pijan od babe i dede tražio novac. Kada su mu rekli da nemaju, Alen je UZEO SEKIRU

Zbog dvostrukog ubistva koje je počinio 14. marta prošle godine, kada je u porodičnoj kući u boljevačkom selu Sumrakovac sekirom ubio svoju babu Ljubicu Marković (85) i svog dedu Milana Markovića (88), Alen Marković (27) je osuđen pravnosnažnom presudom na 20 godina robije.

Presudu je doneo Viši sud u Zaječaru, a potvrdio je Apelacioni sud u Nišu.

Alen, koji inače boluje od epilepsije, pre izvršenih ubistava je sa svojim ocem Zoranom pio ispred lokalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prodavnice. Uveče je, pijan, došao u dom babe i dede, koji su primali poljoprivredne penzije po 10.000 dinara, i tražio novac.

Oni su odbili, pa je unuk Alen otišao u dorište, uzeo sekiru, vratio se u kuću i počeo da ih udara sečivom.

Nesrećna baka je preminula na licu mesta, dok je njegov deda preminuo par sati kasnije u bolnici u Boru.

- Ubistva su se dogodila oko 23 sata. Kada smo uhapsili Alena, on je bio toliko pijan da uopšte nije mogao da bude saslušan – saznali smo nezvanično od policije.

Alen je u selu važio za mirnog mladića, kažu da je bio "momak za primer", pa je ovo ubistvo šokiralo sve koji ga poznaju.

Mladić nije bio zaposlen, a meštani su za "Blic" ispričali da je Alen dobijao otkaz gde god bi uspeo da se zaposli jer je imao česte epileptične napade.

Marijana Marković, nevenčana Alenova supruga, s kojom on ima jednogodišnju ćerkicu, bila je u šoku posle dvostrukog ubistva i Alenovog hapšenja.

- Alen je uvek bio miran, povučen. Nikada ne bih očekivala da će izvršiti neki zločin. Brinuo je o sebi zbog epilepsije... Često se dešavalo da padne s bicikla zbog napada - rekla je Marijana neposredno nakon ubistva.

Prilikom presude su kao olakšavajuće okolnosti razmotrene Alenova bolest i veliki uticaj alkohola pod čijim je dejstvom bio u vreme izvršenja zločina.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.