Izvor: Blic, 07.Dec.2017, 19:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGIČNA PRIČA MIGRANATA Voz je u MRKLOM MRAKU na mestu ubio Madinu (6), a za njenu porodicu užasu tu NIJE BIO KRAJ

Devojčica migrant poginula je 21. novembra kada ju je udario voz u Srbiji. Njena porodica za "Al Džaziru" ispričala je šta se tog kobnog dana na pruzi kod Šida zapravo dogodilo.

Šestogodišnja devojčica Madina Husein poginula je kada ju je udario teretni voz dok se sa roditeljima, braćom i sestrama kretala uz samu železničku prugu prema granici sa Hrvatskom. Madina je stradala na licu mesta.

Kako je porodica Husein ispričala za ovaj medij, do nesreće je došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nakon što ih je hrvatska policija primorala da se vrate u Srbiju.

Hrvatska policija ih vratila nazad u Srbiju

Ranije tog kobnog dana, policija je uhvatila ovu porodicu kako pokušava da pređe u Hrvatsku kako bi dospeli do zapada Evrope. Odveli su ih u policijsku stanicu na ispitivanje, tvrde članovi porodice Husein.

Madinina majka, koja je putovala sa njom i još dece je, kako kažu, preklinjala policajce da ih puste da idu ujutru jer su bili umorni od hodanja.

- Policajci su odbili taj zahtev i vratili nas nazad do Srbije i rekli im da prate prugu do Šida - tvrdi otac poginule devojčice za "Al Džaziru".

Madina je na tom putu nazad poginula. Njen brat, star 15 godina, pronašao ju je nekoliko metara od mesta gde ju je voz udario.

- Moja majka je bila uplašena da moja mala braća i sestre u mraku neće moći da vide gde idu - ispričala je za "Al Džaziru" Nilab Husein, devojčicina sedamnaestogodišnja sestra.

Dok sedi u prihvatnom centru u Principovcu ona dodaje:

- Kada je Medina udarena i kada smo pronašli njeno telo, policajci koji su nas ranije deportovali pozvali su policiju. Ali mojoj majci nije bilo dozvoljeno da ide sa njima iako je rekla da je spremna da ostavi svu svoju ostalu decu da bi bila sa Medinom - rekla je devojčica.

Hrvatski zvaničnici su potvrdili vest da je devojčica poginula, ali su poricali da je granična policija na bilo koji način odgovorna za njenu smrt.

Šta je porodica tragično stradale devojčice rekla o odnosu hrvatske policije i naših nadležnih organa možete pročitati na sajtu "Al Džazire".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.