Izvor: Blic, 14.Jan.2018, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAGEDIJA PORODICE IZ VIŠNJIČKE BANJE Roditelji ranjenog Aleksandra očajni: Već smo ostali bez jednog sina, šta ako ostanemo i bez drugog

Otac ranjenog Aleksandra V. posle obračuna sa Igorom R. u porodičnoj kući na Slanačkom putu u Višnjičkoj Banji kaže za "Blic" da ne zna šta je prethodilo pucnjavi, ali da njihovo poznanstvo datira od ranije. On i supruga su već izgubili jednog sina, Bojana, pre skoro 10 godina i u strahu su da im se ne dogodi još jedna tragedija.

- Ne znam tačno zbog čega je Roki napao mog sina Aleksandra. Jedino što sam čuo, i to ne od sina, da njihovo poznanstvo datira od prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << godine iz jedne kladionice, gde su navodno igrali na aparatima. Šta se među njima desilo, ne znam, a sve to sam čuo krajem prošle godine, nakon što nam je Igor upao u kuću, razvalio vrata i pretio mom sinu - ovako je za "Blic" ispričao Ratko V, otac Aleksandra V. (45).

Aleksandra je u četvrtak popodne u kući na Slanačkom putu u Beogradu, u kojoj su bili i njegova dva sina uzrasta pet i sedam godina, kao i majka Slobodanka, u glavu ranio Igor R, zvani Roki. I Igor R. je ranjen u stomak, pa je i on kao i i Aleksandar V. operisan u Urgentnom centru.

Obojica su u stabilnom stanju, ali istražitelji, po preporuci lekara, čekaju da oni još ojačaju da bi dali iskaz o tome šta se tačno dešavalo 11. januara popodne i zbog čega, i od kada, datira njihov sukob.

Prema sadašnjim nepotvrđenim informacijama, motiv sukoba je Aleksandrov dug od 400 evra. Ono što je za sada poznato je da je Igor R. tog popodneva upao u dom Aleksandrove porodice, koji je odmah sinove sklonio u sobu kod majke, a on je sa nezvanim gostom počeo prepirku. Tokom obračuna, Aleksandar V. je ranjen u glavu, a Igor R. u stomak.

Igor R. je inače krajem prošle godine takođe upao u kuću u kojoj Aleksandar živi sa sinovima i roditeljima.

- Tada je sekirom razvalio vrata, a mog sina je nazivao pogrdnim imenima, pozivao ga da izađe. Otišao je i odneo moju sekiru. Sin nije želeo da mi kaže zašto ga ovaj napada i to pred decom. Ja sam izokola čuo za to da su se viđali u kladionici, ali mi sin ništa nije pričao. Napadača, tog Rokija, inače nisam poznavao, posle tog upada u našu kuću, čuo sam da živi u kraju - priča Ratko V.

O svom sinu kaže da je povremeno radio kao obezbeđenje, i to kada ga angažuju na ugovor. Ova porodica je već doživela tragediju, na Aranđelovdan 2008. u blizini Tramvajskog mosta na Starom sajmištu u Beogradu, pretučen je Bojan V., mlađi brat ranjenog Aleksandra. Policija je ubrzo uhapsila osumnjičene za taj zločin. Oni su već odslužili kazne i pušteni su iz zatvora. A sada ova porodica strahuje za život i drugog sina.

Težak život i penzija od 16.000

- Živimo od moje penzije koja je 16.000 dinara. Slobodanka je kratko radila, pa ne može da ostvari nikakvu penziju. Treba platiti lekove, hranu. Snalazim se, skupljam limenke i prodajem ih - dodaje Ratko V.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.