Švajcarska odlučila da izruči Srbina BiH

Izvor: Večernje novosti, 02.Sep.2019, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarska odlučila da izruči Srbina BiH

Savezni sud u švajcarskom gradu Belinzona doneo je odluku da neimenovani bosanski Srbin, optužen za ratne zločine počinjene nad bošnjačkim civilima devedesetih godina bude izručen Bosni i Hercegovini Savezni sud u švajcarskom gradu Belinzona doneo je odluku da neimenovani bosanski Srbin, optužen za ratne zločine počinjene nad bošnjačkim civilima devedesetih godina bude izručen Bosni i Hercegovini.Švajcarski sud je u odluci objavljenoj danas odbio žalbu na pritvor >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i izručenje bosanskog Srbina optuženog da je, kako se navodi, likvidirao bošnjačku porodicu 1993. i jedan bračni par tokom 1994. godine, koji su želeli da pređu granicu prema Srbiji, piše Swissinfo.ch.Ambasada Bosne i Hercegovine je prema pisanju tog portala u decembru 2018. godine zatražila od Švajarske da uhapsi i izruči muškarca.PROČITAJTE JOŠ: Srpski državljanin izručen Hrvatskoj po nalogu suda BIHŠvajarske vlasti odobrile su zahtev nakon što su dobile garancije da će Bosna i Hercegovina poštovati odredbe Evropske konvencije o ljudskim pravima, prenosi Klix.ba.Muškarac, koji je ranije osuđen, u žalbi je tvrdio da je njegova osuda bila političke prirode.Odluka se još može osporiti pred najvišim sudom u Švajcarskoj.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Sirijac u Mađarskoj optužen za terorizam i zločine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Sep.2019, 11:36

Mađarsko tužilaštvo saopštilo je danas da je optužilo Sirijca starog 27 godina za terorizam i zločine protiv čovječnosti počinjene dok je bio član "Islamske države" 2015. godine, prenosi Rojters. Muškarac identifikovan kao F. Hasan, optužen je da je ubio nekoliko ljudi 2015. godine u regionu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.