Suđenje za kršenje samoizolacije u Pančevu odloženo za sredu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Mar.2020, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za kršenje samoizolacije u Pančevu odloženo za sredu

Pred Osnovnim sudom u Pančevu danas je za sredu, 1. april, odloženo onlajn suđenje optuženom Š.R. (69) za kršenje mere obavezne samoizolacije, nakon povratka iz Crne Gore.

Suđenje koje je danas trebalo da se održi putem skajpa između Osnovnog suda u Pančevu i pritvorske jedinice u Vršcu, gde je pritvoren Š.R, odloženo je iz procesnih razloga, navodi se u informaciji suda dostavljenoj Tanjugu.

Š.R. se tereti za krivično delo krivično delo nepostupanje po >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zdravstvenim propisima za vreme epidemije, za koje je zaprećena kazna do tri godine zatvora.

Ovom okrivljenom je rešenje o samoizolaciji uručeno 18. marta na graničnom prelazu između Crne Gore i Srbije, a zbog nepoštovanja mere uhapšen je 20. marta nakon čega je smešten u pritvorsku jedinicu u Vršcu.

Njemu za odbranu pred sudom postavljen branilac po službenoj dužnosti, navode iz suda.

Prve prvostepene presude za kršenje samoizolacije izrečene su u petak u Dimitrovgradu i Požarevcu.

Okrivljenima su izrečene kazne od dve, dve i po i tri godine zatvora i svima im je produžen pritvor.

Zbog kršenja mera samoizolacije nakon povratka iz inostranstva u pritvoru je trenutno 129 osoba. Oni su smešteni u tri posebne pritvorske jedinice u Vršcu, Pirotu i Požarevcu radi sprečavanja širenja korona virusa.

Suđenja će se u skladu sa preporukom Ministarstva pravde svima držati putem skajpa iz razloga zaštite zdravlja svih učesnika u postupku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.