Studenti predali potpise za usvajanje Rezolucije o ugroženosti Srba u Crnoj Gori

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Feb.2020, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti predali potpise za usvajanje Rezolucije o ugroženosti Srba u Crnoj Gori

Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu predali su danas 15.000 potpisa građana Skupštini Srbije za usvajanje Rezolucije o ugroženosti Srba u Crnoj Gori.

Potpise su sakupljali od 28. januara do 3. februara. Studenti i srednjoškolci rekli su novinarima ispred parlamenta da traže od vlasti u Srbiji, i od poslanika, da usvoje takvu rezoluciju i da se izjasne, kako kažu, o jasnoj diskriminaciji Srba koja postoji u Crnoj Gori.

Predsednik Studentskog kluba Pravnog fakulteta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Nemanja Vučković je rekao da vlast u Podgorici, na čelu sa Milom Đukanovićem, krši Evropsku konvenciju o ljudskim pravima, kao i druge međunarodne sporazume i akte.

"Pozivamo vlast da pomogne srpskom narodu u Crnoj Gori i da se jasno izjasni ovom rezolucijom o ugroženosti njihovih prava", rekao je Vučković.

Smatra da slučaj treba da se podigne na viši nivo, da se obaveste Savet Evrope i Savet bezbednosti UN.

"Reakcija srpskih vlasti mora da bude mirna i tiha", napominje Vučković.

Učenik Zemunske gimnazije Vojin Radovanović istakao je da želi da pruži svu podršku srpskom narodu u Crnoj Gori i dodao da se Srbija "budi".

"Nećemo nikada da damo svetinje, zbog naše istorije, tradicije i pre svega zbog naše budućnosti", poručio je Radovanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.