Studenti iz Švajcarske po sedmi put posetili Novi Sad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2018, 16:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti iz Švajcarske po sedmi put posetili Novi Sad

Dvadesetčetvoro studenata i dve profesorke Pedagoške akademije u Cirihu, nedelju dana borave u Novom Sadu upoznajući kulturu, običaje i naš obrazovni sistem. Primio ih je i gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, primio je danas u Gradskoj kući studente učesnike projekta "Studijski boravak studenta u Srbiji i Crnoj Gori", Pedagoške akademije Ciriškog Univerziteta, kao i njihove profesore.

"Posebno mi dopada to što su oni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << upoznali nastavu u našim školama, ali i to što borave u porodicama đaka koji idu u naše škole, tako da mogu da dobiju jednu kompletnu sociološku sliku našeg društva", rekao je Vučević, prilikom dolaska gostiju u Svečanu salu Gradske kuće.

Vučević je istakao da je ovo saradnja dve države, dva grada i dva pedagoška, prosvetna sistema, i da ovakva saradnja, iako nije protokolarna, ima posebnu draž i veoma je iskrena i važna.

"Uveren sam da ćemo ovom posetom dobiti novih 20 promotera. Ljud koji će lepo pričati o našem gradu i državi. Živa reč je najbolja reklama", istakao je Vučević.

Prisutne je dočekao i Zoltan Arđelan, direktor novosadske škole OŠ "Petefi Šandor" koja je jedan od partnera u ovom projektu.

"Cilj ovog projekta je da se studenti upoznaju sa kulturom i običajima i obrazovnim sistemom u ovom delu Evrope", naglasio je Arđelan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.