Staze zavičaja utabale jedinstvo građana Srbije i Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2018, 21:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Staze zavičaja" utabale jedinstvo građana Srbije i Srpske

U Novom Sadu održana je tradicionalna manifestacija "Dani Srpske", koja će se u devetnaest gradova i opština u našoj zemlji trajati do osmog septembra.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obratio se večeras na Trgu slobode u Novom Sadu na manifestaciji "Dani Srpske u Srbiji", u okviru koje je održan koncert kulturno-umetničkih društava "Stazama zavičaja".

Tom prilikom Milićević je izjavio da su ključne reči za odnos Srbije i Srpske - jedinstvo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sloga i saradnja, saopštila je Pokrajinska vlada.

"Manifestacija 'Dani Srpske u Srbiji' je izraz jedinstva građana Srbije i Srpske, jednog te istog naroda s obe strane Drine, jednog bića. Istovremeno je i izraz izuzetnih, nikada boljih odnosa države Srbije i Republike Srpske", kazao je Milićević.

On je dodao da je Pokrajinska vlada zdušno podržavala ovu manifestaciju, te da će sa tom podrškom nastaviti i ubuduće, uz uverenje da će "Dani Srpske u Srbiji", svake godine biti sve masovniji, jer na najbolji mogući način obogaćuju Novi Sad, Vojvodinu i Srbiju, kroz program koji zavičajna udruženja prikazuju, uz čuvanje kulture i tradicije krajeva iz kojih su došli.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite u Vladi Srpske Dragan Bogdanić zahvalio se Pokrajinskoj vladi i Gradu Novom Sadu na podršci za organizovanje ove manifestacije.

On je dodao da je Srpska zahvalna Srbiji na podršci i pomoći u brojnim oblastima, od privrede, zdravstva, obrazovanja do kulture.

"Mi smo zagledani u Srbiju i njenu snagu, jer je privredno jaka i dobro organizovana Srbija garant stabilnosti Republike Srpske", naveo je Bogdanović.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je kazao da je teško reći ko je domaćin, a ko gost na manifestaciji "Dani Srpske u Srbiji".

"To je potvrda da Srbija i Srpska imaju čvrste ekonomske, političke, infrastrukturne i kulturne veze, ali da najjaču vezu čine naši ljudi s obe strane Drine", rekao je gradonačelnik Vučević.

Više od 300 učesnika iz kulturno-umetničkih društava iz Banjaluke, Sokolca, Trebinja, Vukovara, Novog Sada, Mladenova, Čelareva i Nakova prikazali su svoje tradicionalne igre, nošnje i običaje.

Koncert su organizovali Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima AP Vojvodine i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji, uz podršku Pokrajinske vlade i Grada Novog Sada.

U petak će se "Dani Srpske" održati u Subotici, Kruševcu, Topoli i Beogradu, a poslednjeg dana manifestacija će se zatvoriti svečanim programima u Beogradu i u Subotici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Milićević: Jedinstvo, sloga i saradnja Srbije i Srpske

Izvor: Blic, 06.Sep.2018

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević obratio se večeras na Trgu slobode u Novom Sadu na manifestaciji "Dani Srpske u Srbiji", u okviru koje je održan koncert kulturno-umetničkih društava "Stazama zavičaja".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.