Izvor: RTS, 27.Okt.2020, 19:17

Srpski državljanin saglasan da bude izručen Sjedinjenim Državama

Viši sud u Beogradu utvrdio je da su ispunjene pretpostavke za izručenje srpskog državljanina A. S. Sjedinjenim Američkim Državama. On je, prilikom saslušanja krajem septembra, izjavio u sudu da želi da bude izručen SAD po pojednostavljenoj proceduri.
O molbi SAD za izručenje ostalih 10 osumnjičenih za računarske prevare preko raznih investicionih platformi još nije odlučeno, jer su se oni protivili izručenju, rečeno je Tanjugu u Višem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sudu u Beogradu.

S obzirom na to da je A. S. saglasan sa izručenjem SAD, izostaće podnošenje žalbe, i o njegovom izručenju uskoro će odlučiti ministar pravde Srbije koji treba da dâ saglasnost za to.
Ovo je prvo izručenje srpskog državljanina Sjedinjenim Državama u skladu sa bilateralnim Ugovorom o izručenju između Republike Srbije i SAD potpisanom pre dve godine.
Osumnjičeni za međunarodne računarske prevare, saslušani su 30. septembra pred sudijom za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu, i tada im je produžen pritvor u kojem su od hapšenja krajem jula.
Oni su uhapšeni u zajedničkoj akciji domaćih istražnih organa i američkog FBI-ja, zbog sumnje da su organizovanom prevarom, preko lažnih investicionih platformi, pribavili protivpravnu imovinsku korist od preko 70 miliona dolara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija izručuje svog državljanina SAD zbog internet prevare

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Okt.2020

Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o izručenju Sjedinjenim Američkim Državama državljanina Srbije A.S. zbog vođenja postupka o navodnoj internet prevari. Krivično vanpretresno veće Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu donelo je 20. oktobra rešenje kojim se utvrđuje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.