Srbija zatražila da se slučaj Šešelj okonča što pre

Izvor: RTS, 04.Jun.2015, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija zatražila da se slučaj Šešelj okonča što pre

Predstavnik Vlade Srbije Saša Obradović ukazao je na sednici Saveta bezbednosti na predugo trajanje sudskih postupaka pred Haškim tribunalom s obzirom na zdravstveno stanje optuženih, a posebno u slučaju Vojislava Šešelja i zatražio da se taj postupak okonča što pre.
Srbija je zatražila da krivični postupak protiv Vojislava Šešelja bude što pre okončan i ukazala na dužinu trajanja i na celokupni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razvoj tog slučaja, rekao je Saša Obradović Tanjugu nakon sinoćne sednice Saveta bezbednosti u Njujorku posvećene izveštaju o radu Haškog tribunala.

Prema njegovim rečima, na sastanku je takođe ukazano da je dužinom trajanja Šešeljevog postupka došlo do kršenja njegovih ljudskih prava.
Obradović je takođe predstavio rezultate rada u procesuiranju ratnih zločina i ukazao na akcije koje hrvatski poslanici preduzimaju u Evropskom parlamentu na ukidanju ili ograničavanju te nadležnosti pred domaćim organima u Srbiji.
Na sastanku Saveta bezbednosti je, kako je naveo, izražena zabrinutost zbog odugovlačenja sudskih postupaka do kojih je došlo, prvenstveno zbog zdravstvenog stanja optuženih, dok je saradnja Srbije sa Tribunalom u suštini ocenjena zadovoljavajuće.
Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio je pred Savetom bezbednosti da će, kako se očekuje, prvostepene presude u predmetima Šešelj i Karadžić biti izrečene do kraja ove godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.