Španija, muškarci iz Srbije uhapšeni na plantažama marihuane

Izvor: RTS, 23.Jul.2018, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španija, muškarci iz Srbije uhapšeni na plantažama marihuane

Policija u Španiji uhapsila je četvoricu državljana Srbije – dilera marihuane i od njih zaplenila 908 stabljika kanabisa i 36 kilograma osušene marihuane.
Kako je izvestio španski list Vanguardija, uhapšeni su starosti od 28 do 46 godina, a žive u Almosteru u Taragoni.

Policijska istraga o uhapšenima datira još od početka 2017. godine, kada je policija saznala za mogućnost postojanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << plantaža marihuane sakrivenih u dve kuće u Kataloniji.
Istraga je, kako se navodi, dovela do grupe muškaraca srpskog porekla koja je održavala plantaže i organizovano se bavila gajenjem i prodajom droge, uz jake bezbednosne mere.
Katalonska policija je otkrila prostorije za uzgajanje marihuane koje su bile izolovane kako bi se izbeglo termičko otkrivanje.
Osim droge, zaplenjene su i 162 lampe, 163 transformera, 23 filtera, nekoliko klima-uređaja, kao i materijal za sađenje. Policija je otkrila i da su svi ovi uređaji bili nezakonito priključeni na struju.
List navodi da sve ukazuje na to da su uhapšeni bili angažovani u međunarodnoj distribuciji marihuane, nakon što su ga kultivisali i pakovali pod vakuumom.
Istraga je i dalje u toku, a nisu isključena dalja hapšenja, piše Vangardija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.