Sombor: Novo ruho Zavoda za javno zdravlje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2020, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sombor: Novo ruho Zavoda za javno zdravlje

Zavod za javno zdravlje u Somboru je u toku prošle godine doživeo najznačajnijju rekonstrukciju u svojoj istoriji. Reč je o zgradi koja je napravljena sredinom 19. veka. I nalazi se pod zaštitom Pokrajinskog zavoda.

Zgrada koja je sagrađena 1875. godine, a u kojoj je od 1925. godine Zavod za javno zdravlje u potpunosti je rekonstruisana i posle više decenija stvotreni su uslovi za normalan rad zaposlenih. Posebno je važna rekonstrukcija i ulaganje u sektoru mikrobiologije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gde su stvoreni uslovi za bezbedan rad. Prošle godine pokrajinska vlada je za ovaj posao obezbedila 20 miliona dinara.

"Mi danas imamo jedan namenski objekat koji je urađen po standardima za ono što pruža Zavod za javno zdravlje u Somboru, zdravstvenu zaštitu za više od 180 hiljada građana, ne samo građana Sombora nego i celog zapadnobačkog okruga", rekao je Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Danas je potpisan i ugovor u o finansiranju javnog zdravlja Grada Sombora. Finansiraju se posebni programi društvene brige za javno zdravlje.

"Sada se prelazi na jedan drugačiji način kako finansiranja tako i praćenje parametera za praćenje zdravstvene zaštite, pre svega osvrćućii se na elemente koji vezani za zaštitu životne sredine jedno trenutno vrlo aktuelno pitanje", rekla je Dušanka Golubović, gradonačelnica.

"Ovi radovi građevinski doveli su do toga da se uvode nove tehnologije u centru za mikorbiologiju, a isto tako uvedeni su i novi poslovi u centru za humanu ekologiju, to je jedan od upravo potpisanih to je monitoring ambijentalnog vazduha , i vrlo aktuelne pi em čestice", izjavila je Dragoslava Čubrilo, direkorica Zavoda za javno zdravlje.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo najavi o je nabavku uređaja ze merenje buke, a u toku godine treba da počne i jedna od najvećiih investicija u zdravstvo u ovom regionu- rekonstrukcija Opšte bolnice Sombor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.