Slučaj Ivanović: Potvrđena krivica, ali bez pritvora policajcima

Izvor: RTS, 13.Feb.2018, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slučaj Ivanović: Potvrđena krivica, ali bez pritvora policajcima

Osnovni sud u Mitrovici potvrdio je da su srpski pripadnici kosovske policije D. M. i Ž. J. počinili krivična dela, što su oni i sami priznali, ali je odbio zahtev tužilaštva za određivanja pritvora, ocenivši da je neosnovano.
Policajci su tokom vikenda uhapšeni pod sumnjom da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, a Ž. J. i za neovlašćeno vlasništvo, kontrolu i posedovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oružja, preneo je Radio Slobodna Evropa.

Na osnovu rešenja suda u koje je RSE imao uvid, prilikom saslušanja Ž. J. je izjavio da je svestan dela koje je počinio, ali da to nije učinio namerno već iz neznanja i nedovoljne obučenosti za rad u istražnoj jedinici policije, kao i da se iskreno kaje zbog učinjenih propusta.
Sud je iz spisa predmeta, foto-dokumentacije i video zapisa, kao i iz dela same izjave osumnjičenog utvrdio radnje koje je D. M. na licu mesta preduzeo, odnosno propustio da preduzme u cilju obezbeđivanja lica, mesta i tragova na tom mestu od strane drugih lica.
"Iz spisa predmeta se zaključuje da je Tužilaštvo do sada prikupilo sve materijalne dokaze sa lica mesta, izjave svedoka, fotodokumentaciju za krivičnu istragu koju vodi u predmetu ubistva Olivera Ivanovića, pa sud ne nalazi koje to još dokaze treba pribaviti, a na čije pribavljanje okrivljeni mogu uticati ili ih sakriti ili uništiti", ističe se u rešenju.
Oliver Ivanović ubijen je ispred kancelarije svoje stranke u Mitrovici 16. januara.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Slučaj ubistva Ivanovića: Sud potvrdio krivicu, ali odbio da odredi pritvor policajcima

Izvor: BKTV News, 13.Feb.2018

Uhapšeni zbog sumnje da su manipulisali dokazima!..Osnovni sud u Mitrovici potvrdio je da su srpski pripadnici kosovske policije D.M. i Ž. J. počinili krivična dela, što su oni i sami priznali, ali je odbio zahtev tužilaštva za određivanja pritvora, ocenivši da je neosnovano...Oni su tokom vikenda...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.