Sednica Vrhovnog suda po žalbama Ulemeka i Jovanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2009, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica Vrhovnog suda po žalbama Ulemeka i Jovanovića

BEOGRAD - Pred Vrhovnim sudom Srbije danas će biti nastavljen sudski postupak u trećem stepenu optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Javni deo sednice počeo je juče u sudnici u Okružnom zatvoru u Beogradu referisanjem predsednika sudskog veća Bate Cvetkovića o prvostepenoj presedi Specijalnog suda i drugostepenoj presudi Vrhovnog suda Srbije.

Na optuženičku klupu u novoj sudnici u Okružnom zatvoru u Beogradu do 8. septembra, od ukupno 11 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osuđenih u prethodnom postupku, izvedeni su Milorad Ulemek i Zvezdan Jovanović, osuđeni na najstrože kazne od 40 godina zatvora.

Ulemek je na početku jučerašnje sednice napustio suđenje.

U trećem stepenu o žalbama Ulemeka, Jovanovića i njihovih advokata na drugostepenu presudu odlučivaće sedmočlano veće Vrhovnog suda Srbije sastavljeno od sudija koje nisu sudile u drugostepenom postupku pred tim sudom.

Ulemek i Jovanović su pred Specijalnim sudom prvostepeno osuđeni na po 40 godina zatvora i Vrhovni sud je u drugom stepenu potvrdio te kazne. Pravo na suđenje u trećem stepenu imaju optuženi kojima je izrečena maksimalna kazna. Ulemek je osuđen kao organizator ubistva, a Jovanović kao neposredni izvršilac.

Vrhovni sud će odluku doneti naknadno na nejavnom delu sednice i ako potvrdi prethodnu presudu ona će tada biti pravosnažna, bez obzira što će odbrana, ako budu postojali zakonski uslovi, moći da podnese vanredni pravni lek.

Premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine u dvorištu zgrade Vlade Srbije.

Nastavak suđenja zakazan je za 10 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Početak trećestepenog postupka Ulemeku i Jovanoviću

Izvor: TV Avala, 02.Sep.2009, 13:50

Pred Vrhovnim sudom Srbije danas bi trebalo da počne sudski postupak u trećem stepenu optuženima za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Nastavak na TV Avala...

Advokat: Ulemek i Jovanović nisu ubili Đinđića

Izvor: S media, 03.Sep.2009

Vrhovni sud Srbije juče i danas odlučuje o žalbi Milorada Ulemeka i Zvezdana Jovanovića na presudu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, za koju su osuđeni na maksimalnu kaznu od 40. godina zatvora. ..Advokat optuženih Slobodan Milivojević veruje da će sud usvojiti žalbu, i izvšiti ponovnu...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.