Izvor: RTS, 30.Maj.2022, 10:59

Saslušan Dragoljub Simonović, sumnja se da je oštetio opštinu Grocka za više od 11 miliona dinara

Bivši predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović saslušan je zbog sumnje da je zlupotrebom službenog položaja oštetio budžet opštine za više od 11 miliona dinara. Simonović je negirao optužbe.
Simonović je saslušan u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu povodom sumnji da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja, iz člana 359, stav 1 Krivičnog zakonika.

Simonović >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na saslušanju izneo odbranu u prisustvu svog izabranog branioca, gde je negirao navode krivične prijave, koja ga tereti da je nezakonitim postupanjem u decembru 2018. godine prouzrokovao štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 11.647.035,63 dinara.
On se tereti za krivično delo zloupotreba službenog položaja, a krivičnom prijavom za isto krivično delo tereti se i tadašnja načelnica uprave GO Grocka B. B. Đ.
Njoj se na teret stavlja da je takođe nezakonitim postupanjem u novembru 2018. godine prouzrokovala štetu budžetu GO Grocka u iznosu od 3.993.000,00 dinara.
Ona je saslušana prošle sedmice u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeeg javnog tužilaštva u Beogradu, gde je takođe negirala izvršenje krivičnog dela.
Krivičnu prijavu protiv Simonovića i B. B. Đ. Višem javnom tužilaštvu uBeogradu podnela je Direkcija policije, Uprava kriminalističke policije - Odeljenje za borbu protiv korupcije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Saslušan bivši predsednik opštine Grocka zbog optužbe da je oštetio budžet za 11 miliona dinara

Izvor: Radio 021, 30.Maj.2022

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je u svojstvu osumnjičenog saslušan bivši predsednik gradske opštine Grocka Dragoljub Simonović.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.