Šarić nudio 10 miliona evra za likvidaciju Tadića i Dačića

Izvor: Glas javnosti, 16.Jul.2012, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarić nudio 10 miliona evra za likvidaciju Tadića i Dačića

BEOGRAD - Odbegli narko-bos Darko Šarić ponudio je nagradu od 10 miliona evra za ubistvo šestoro najviših državnih funkcionera koje je optužio za krah svoje narko-imperije.

Na spisku, koji je jedna zapadnoevropska obaveštajna služba prošle nedelje dostavila BIA, nalaze se bivši predsednik Srbije Boris Tadić, njegov šef kabineta i predsednik Biroa za koordinaciju Saveta za nacionalnu bezbednost Miodrag Rakić, ministar unutrašnjih poslova i mandatar za sastav >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nove vlade Ivica Dačić, šef BIA Saša Vukadinović, tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala Miljko Radisavljević i ministraka pravde Snežana Malović.

Vest je stigla iz jedne od najboljih evropskih obaveštajnih službi i ne dovodi se u pitanje, a sa sadržinom poruke upoznat je i novi predsednik Srbije Tomislav Niklić i njegov kabinet, piše beogradski mediji.

U Nikolićevom kabinetu je rečeno da su u više navrata upozoravali na ozbiljnu opasnost koja preti Tadiću i ljudima koji su se u prošloj vladi borili protiv organizovanog kriminala.

"Pokrenute su istrage, ali detalje o informacijama koje smo dobili ne možemo otkrivati, osim da smo do njih došli preko svojih kanala", rečeno je u kabinetu, uz isticanje da "Nikolić neće dozvoliti da se pitanje Tadićeve, ali ni bezbednosti ostalih ljudi koji su radili u timu za borbu protiv organizovanog kriminala dovede u pitanje".

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.