SUĐENJE LUKI BOJOVIĆU Tužilaštvo traži ukidanje oslobađajuće presude

Izvor: Blic, 27.Nov.2015, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUĐENJE LUKI BOJOVIĆU Tužilaštvo traži ukidanje oslobađajuće presude

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je danas na žalbenoj sednici pred Apelacionim sudom da se ukine prvostepena presuda kojom je Luka Bojović oslobođen optužbi za tri ubistva i dva pokušaja ubistva, kao i da se suđenje ponovi pred drugim sudskim većem.

Pored Bojovića, istom presudom obuhvaćen je Vladimir Milisavljević zvani Vlada Budala koji je takođe oslobođen optužbi, dok je Sretko Kalinić osuđen na 35 godina zatvora za tri ubistva, a Miloš Simović >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na 30 godina zatvora zbog jednog ubistva i jednog pokušaja ubistva.

Tužilaštvo smatra da je sudsko veće, na čijem je čelu bio Vladimir Mesarović, donelo oslobađajuću presudu uprkos brojnim izvedenim dokazima koji su Bojovića i Milisavljevića teretili da su počinili dela za koja su optuženi. Predloženo je da se ukine presuda i da se naloži novo suđenje, kojim  neće predsedavati sudija Vladimir Mesarović.

"Zemunci" se terete za  ubistvo Branka Jeftovića Jorge i pokušaji ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka 2004. godine. Prilikom ovih pokušaja nastradali su njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić, pa se optuženi terete i za ta ubistva.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilaštvo traži ukidanje presude Luki Bojoviću

Izvor: Mondo, 27.Nov.2015

Tužilaštvo za organziovani kriminal zatražilo je danas da se ukine prvostepena presuda kojom su Luka Bojović i Vladimir Milisavljević oslobođeni optužbi za tri ubistva i dva pokušaja ubistva 2004. godine...Foto: screenshot,YouTube..Takođe, zatraženo je i da se suđenje ponovi pred drugim sudskim...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.