SKANDAL NA SUDU Optužena za svirepo ubistvo ćerkice traži da je puste NA SLOBODU kako bi brinula o drugom detetu

Izvor: Blic, 19.Maj.2017, 12:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SKANDAL NA SUDU Optužena za svirepo ubistvo ćerkice traži da je puste NA SLOBODU kako bi "brinula o drugom detetu"

Suđenje Tanji Lakić koja (37), koja je optužena za teško ubistvo osmomesečne ćerke Anje nastavljeno je danas na Višem sudu u Beogradu. Lakićeva i njena odbrana tražili su ukidanje pritvora kako bi "brinula o drugom detetu".

Nakon kraćeg razmatranja sud je ovaj zahtev odbio.

Danas je bilo predviđeno saslušanje četvoro veštaka, od toga su se u sudnici pojavila dva.

Prvi je iskaz dao psiholog koji je radio veštačenje strukture ličnosti okrivljene. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ona je to veštačenje uradila još 9. februara 2016. godine u istrazi ubistva Tanjine ćerke. U tom izveštaju psiholog je naveo da je optužena pasivno agresivna i iznad proseka intaligentna.

Na pitanje suda šta je to pasivno agesivano - ona je odgovorila da je to karakteristika ličnosti koja ima obeležja agresivnosti koju ispitanik ispoljava prema sebi, ali i prema drugima, te da se te karakteristike ispoljavaju samopovređivanjem, zloupotrebom droga i alkohola.

Pored toga ona je u svom izveštaju navela da je okrivljena implusivna, emocionalno nestabilna zbog čega je imala česte konflikte i nerazumevanja u interpersonalnim odnosima u životu.

Na pitanje suda da li ima nešto da doda ili da svoje mišljenje o nalazu veštaka, Tanja Lakić je rekla da je veštačenje bilo predugo nakon događaja i da se ona ne nalazi u ovim nalazima veštaka.

Ona je ona postavila veštaku pitanje “Da li je po njenom mišljenju ona mogla da naudi bebi”, na šta je psiholog rekao da ona ne može da kaže to, jer se nije time bavila na veštačenju.

Posle toga se priključio psihijatar koji je takođe imao svoje veštačenje. On je takođe ostao pri nalazima veštačenja koje je uradio u istrazi, ali je dodao da povlači preporuku da se obavi obavezno lečenje od narkomanije jer za tim kako on smatra više nema potrebe.

Veštak psihijatar je ostao pri tome da je okrivljena bila bitno smanjeno uračunljiva kada je izvršila navodno ubistvo.

Na današnjem ročištu sud se bavio i veštačenjem tragova na licu mesta ubistva. Tužilaštvo je naglasilo da se dopuni veštačenje sadržaja najlonske kese u kojoj je telo bebe dopremljeno na obdukciju, u pitanju je trag broj 11.

Postupajući tužilac Tatjana Sekulić istakla je da iako je u najlonskoj kesi, osim tela bebe nađene pelene, benkica, ti predmeti nisu veštačeni, a što je neophodno da se uradi da bi se završio postupak.

Odbrana je zatim zatražila ukidanje pritvora Tanji Lakić, jer smatra da više ne postoji mogućnost uznemirenja javnosti takvom odlukom. Zatim je i sama okrivljena rekla da želi da joj pritvor bude ukinut zbog narušenog zdrastvenog stanja i da bi brinula o drugoj maloletnoj ćerki.

Nakon razmatranja sud je odbio zahtev da se Lakićevoj ukine pritvor, a na predlog tužilaštva prihvaćeno je da se uradi dopunsko veštačenje najlonske kese u kojoj je beba pronađena.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Majka optužena za smrt bebe traži kućni pritvor: Moram da smršam i da brinem o starijoj ćerki

Izvor: Telegraf.rs, 20.Maj.2017, 08:06

Tanja Mahud, optužena za ubistvo osmomesečne ćerke Anje, zatražila je na suđenju u Višem sudu u Beogradu da bude puštena u kućni pritvot, ali je njen predlog odbijen...- Iz zdravstvenih razloga treba da smršam 30 kilograma, a u zatvoru nemam uslova da se na odgovarajući način lečim. Treba...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.