Rentirali vozila u Italiji, a prodavali u Srbiji – sedmoro uhapšenih

Izvor: RTS, 10.Okt.2018, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rentirali vozila u Italiji, a prodavali u Srbiji – sedmoro uhapšenih

Na teritoriji Novog Sada, Šapca, Ljubovije i Mladenovca uhapšeno sedam osoba osumnjičenih da su kao članovi međunarodne organizovane kriminalne grupe izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i utaja, saopštio je MUP.
Uhapšeni su: M. R. (1960) i I. R. (1980) iz Mladenovca, Ž. M. (1949), M. J. (1960) i S. S. (1953) iz Titela, R. R. (1972) iz Ljubovije i Z. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << N. (1967) iz Novog Sada, dok su organizator i još jedan pripadnik ove grupe krivično procesuirani na teritoriji Italije.

Sumnja se da su Ž. M., M. J., S. S., R. R., Z. N., član kriminalne grupe iz Italije i još dve osobe za kojima policija intenzivno traga, na teritoriji Italije na svoja imena, bez namere vraćanja, rentirali vozila koja su dovozili u Srbiju, navodi se u saopštenju MUP-a.
M. R. i I. R. su ta vozila otkupljivali, a zatim ih prodavali ili ih u radionici i garaži u sklopu porodične kuće u Mladenovcu rastavljali u delove.
Prilikom pretresa porodične kuće, garaže i radionice osumnjičenih M. R. i I. R., policija je pronašla 12 vozila, 68 motora i veći broj auto-delova.

Takođe, pretresom kuće Ž. M. u Titelu pronađen je pištolj marke "bereta" pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krali vozila po Italiji pa ih prodavali u Srbiji FOTO

Izvor: B92, 10.Okt.2018

Uhašeno sedam osoba osumnjičenih da su kao članovi međunarodne kriminalne grupe u Italiji rentirali vozila i prodavali ih u Srbiji ili rastavljali u delove.

Nastavak na B92...

Uhapšeno sedam osoba, prodavali kola iznajmljena u Italiji

Izvor: N1 televizija, 10.Okt.2018

Policija je uhapsila sedam osoba iz Novog Sada, Titela, Ljubovije i Mladenovca jer se sumnja da su kola iznajmljivali u Italiji, a zatim ih dovozili u Srbiju i prodavali ih li ih rastavljali na delove, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova...Uhapšeni su Ž.M. (69), M.J.(58) i S.S. 65) iz Titela,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.