Rekao cariniku da ima samo 110 evra, a onda je u njegovom džepu nadjeno OVO!

Izvor: BKTV News, 01.Sep.2017, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekao cariniku da ima samo 110 evra, a onda je u njegovom džepu nadjeno OVO!

Carinici nisu verovali šta je sve sakrio!

Carinici su na graničnom prelazu Batrovci, sprečili jednog stranog državljanina da u Srbiju unese 13.000 neprijavljenih švajcarskih franaka.

Kako je saopštila Uprava carina, slučaj je zabeležen u četvrtak u popodnevnim satima, kada se za carinsku kontrolu prijavio nemački državljanin koji je džipom marke "Mercedes", nemačkih registarskih oznaka, doputovao iz Nemačke.

Na carinikovo pitanje da li ima nešto >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << da prijavi, vozač, inače vlasnik firme za izradu stolarije, odgovorio je da nema ništa sem ličnih stvari, kao i da je 110 evra, koje je potom izvadio iz džepa, sav novac koji je poneo sa sobom.

Iako detaljnom kontrolom automobila i prtljaga nije pronađeno ništa sumnjivo, tokom ličnog pretresa pomenutog putnika, u zadnjem džepu farmerki koje je imao na sebi, pronađena je koverta sa 25.000 švajcarskih franaka.

Sporan iznos od 13.000 franaka privremeno je oduzet do presude koje će, budući da je reč o stranom državljaninu, biti doneta po hitnom postupku.

Uprava carina je, u saopštenju, apelovala na putnike da prijavljuju sav novac koji nose sa sobom, a premašuje dozvoljeni iznos od 10.000 evra.

Procedura je vrlo jednostavna i ne traje dugo, a to je način da se izbegnu neprijatnosti, ali i da se privremeno ili trajno ne ostane bez novca.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.