Razbijena reklama na ulazu u Muzej romske kulture

Izvor: Glas javnosti, 28.Apr.2012, 13:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razbijena reklama na ulazu u Muzej romske kulture

BEOGRAD - Nepoznate osobe razbile su jednu od reklama na ulazu u Muzej romske kulture u Beogradu, izjavio je direktor Muzeja Dragoljub Acković.

On je rekao da to nije prvi put da se nanosi šteta Muzeju romske kulture, koji je

otvoren pre svega pola godine, 21. oktobra prošle godine.

"Ovo je najmanje deseti napad od otvaranja Muzeja. Crvenom i belom bojom premazuju vrata, poštansko sanduče, stavljaju kukaste krstove", rekao je Acković.

On je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << da su "ovih dana neki funkcioneri izjavljivali da nema rasizma u Srbiji" i upitao šta znači noćašnji napad na Muzej.

U saopštenju iz Muzeja se navodi da je napad prijavljen policiji i da su Muzej i neki pojedinci ranije podnosili prijave protiv nepoznatih osoba, ali da one nisu urodile plodom. Muzej u Ulici Husinskih rudara 31a, danas treba da poseti 50 romske dece iz Bečeja.

beta

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.