Izvor: RTS, 13.Jul.2020, 10:26

Pukao stub ringišpila, povređeno osmoro dece

U selu Kolut, kod Sombora, sinoć se posle 20 časova dogodila nesreća u lokalnom luna-parku. Pukao je stub ringišpila, pri čemu je povređeno osmoro dece. Ona su stabilnog opšteg stanja. Luna-park je tokom noći sklonjen.
Deca su zadobila lakše povrede i prevezena su u hitnu pomoć. Iz Opšte bolnice "Dr Radivoj Simonović" kažu da su sva povređena deca stabilnog opšteg stanja i nisu životno ugrožena. Najteže povrede zadobilo je dete sa prelomom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nadlaktice.

U zbrinjavanju su učestvovali lekari specijalisti urgentne medicine, radiolozi, hirurzi i ortopedi.
Zamenica tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Somboru izvršila je uviđaj, istraga je u toku, kako bi se utvrdilo da li postoji krivac ili je u pitanju nesrećan slučaj.
U Mesnoj zajednici Kolut RTS saznaje da je ringišpil postavljen na zemljište rimokatoličke crkve i vlasnici luna-parka su dozvolu za postavljanje dobili od sveštenika.
Kada su u pitanju mere zaštite od koronavirusa, s obzirom na to da su preporuke da se izbegavaju veća okupljanja, iz Mesne zajednice ističu da im je vlasnik luna-parka garantovao da se pridržavaju svih propisanih mera.
Meštani sela su rekli da je luna-park spakovan tokom noći i sklonjen sa tog mesta.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U Kolutu pukao stub ringišpila na seoskom vašaru, povređeno osmoro dece

Izvor: 025info.rs, 13.Jul.2020

Osmoro dece povređeno je kada je pukao stub ringišpila u selu Kolut kod Sombora. Nesreća se dogodila sinoć oko 20.30 časova na ringišpilu koji je bio postavljen u ovom selu zbog Petrovdanskog vašara. Troje dece je teže povređeno, ali nije životno ugroženo. Povređena deca su prebačena u...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.