Prve Sarine reči posle izlaska iz zatvora: Konačno sloboda

Izvor: B92, 06.Sep.2018, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve Sarine reči posle izlaska iz zatvora: Konačno sloboda

Posle 23 dana provedena u pritvoru u zatvoru u Kotoru, Sara Vidak juče je osuđena na četiri meseca zatvora i puštena na uslovnu slobodu.

Za Jutarnji program Prve televizije govorila je Olivera Vidak, majka 21-godišnje Sare.

Kako je rekla, prve Sarine reči posle izlaska iz zatvora bile su: „Konačno sloboda“. Gospođa Vidak izjavila je da je Sara dobro, da je jutros došla u Beograd, da odmara i da sada moraju psihički da ojačaju.

"Sara je optužena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za napad na sudija, a svedoci da se to nije desilo smo njen momak, moj maloletni sin i ja. Mi smo u sud došli zbog saobraćajog prekršaja u sud, posle nekoliko vraćaja, sudija nam se obratila neprijatnim tonom. Momak moje ćerke pokušao je da objasni sudiji šta se desilo, ali nikako nije mogao. On je platio kaznu, doneo papire na kojima sam uočila grešku. Automobil je bio moj i želela sam da se to isprati, da ne bih kasnije imala problema. Obratila sam se sekretarici gde mogu da rešim to, a u tom trenuku izlazi sudija koja neprijatnim tonom kreće da nam se obraća, šta vi radite ovde više, vi niste u postupku...“, objašnjava Olivera Vidak.

Sudija je, kako kaže, onda odgrunula njenu ćerku.

"Tačno je da je odgurnula Saru rukom, a Sara joj je rekla da nije nikakav problem, da hoćemo samo da ispravimo grešku. Sara je samo izvukla ruku, sudija je verovatno shvatila šta je uradila i inscenirala događaj. Sin mi je rekao 'Vidi, mama, sudija se grebe'. Posle toga sudija odlazi u kancelariji, i nedugo zatim izlazi i kaže da ima povredu“, dodaje Olivera Vidak.

"Sve vreme tu je prisutan policajac, kojem je sudija sve to rekla. Sudija traži lišavanje slobode moje ćerke. Policajac me je grubo gurnuo, a ja sam samo čula reći moje ćerke: Mama, mama, nek me puste. Ispašće da sam ja nju gurnula", kaže majka.

Opširnije u video-prilogu:

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.