Prijave protiv 50 osoba zbog sumnje da su dali mito kako bi dobili bugarsko državljanstvo

Izvor: RTS, 28.Feb.2020, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave protiv 50 osoba zbog sumnje da su dali mito kako bi dobili bugarsko državljanstvo

Sumnja se da je jedna osoba organizovala postupak dobijanja bugarskog državljanstva za 50 osoba na osnovu falsifikovanih dokumenata za koje je zahtevao i primio mito. Potom je od zaposlenog u Gradskoj upravi Pirot dao novac da bi izdao lažna dokumenta.
Policija je u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu uhapsila M. Ž. (1958) i D. M. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << delo primanje mita.
Protiv 50 osoba podneta je krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita.
Kako se sumnja, D. M. je, kao posrednik, organizovao postupak dobijanja bugarskog državljanstva za 50 osoba na osnovu falsifikovanih dokumenata za koje je zahtevao i primio ukupno 1.479.148 dinara, a potom je M. Ž., zaposlenom u Gradskoj upravi Pirot, od navedenog iznosa dao 2.500 evra kako bi izdao lažna dokumenta.
Osumnjičenima, M. Ž. i D. M., je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Uzimao mito da im obezbedi falš papipre za bugarski pasoš: Zaposleni u pirotskoj gradskoj upravi “pao” zbog 1,5 miliona dinara

Izvor: Večernje novosti, 28.Feb.2020

D. M.(41), i njegov pomagač M. Ž.(61) od 50 građana dobili novac PRIPADNICI Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa specijalizovanim Višim tužilaštvom uhapsili su službenika u pirotskoj gradskoj upravi D. M.(41), i njegovog pomagača M. Ž.(61), zbog osnova sumnje...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.