Prevarantu četiri i po godine zatvora i novčana kazna

Izvor: RTS, 14.Mar.2018, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevarantu četiri i po godine zatvora i novčana kazna

Pošto je oštetio nekoliko menjačnica tako što im je za evre davao "imitaciju" novčanica u dinarima, Specijalni sud u Beogradu nepravosnažno je osudio Dragana Đokovića na četiri i po godine zatvora i novčanu kaznu od pet miliona dinara.
Kako se navodi u saopštenju Specijalnog suda, novčanu kaznu je dužan da plati u roku od tri meseca, od dana pravosnažžnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Presudom je naloženo i da mu se oduzme imovinska korist pribavljena izvršenjem krivičnih dela, pa je obavezan da na račun budžeta Republike Srbije uplati iznos od 15,8 miliona dinara u roku od 15 dana od dana dostavljanja pravnosnažne presude.
Ovo je prvostepena presuda na koju postoji pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.
Đoković se tereti da je zajedno sa ranije osuđenim Dejanom Femićem i Bogdanom Bogdanovićem tokom septembra 2015. godine prevarom od vlasnika tri menjačnice "Pan" d.o.o, "Studio eksterni" i "Alvađo" d. o.o. u Beogradu, kupio 395.755 evra, a njima predavao imitaciju dinarskih novčanica.
Oštećene menjačnice presudom su za ostvarivanje imovinsko-pravnog zahteva upućene na parnicu.
Femić i Bogdanović su ranije sa Tužilaštvom za organizovani kriminal ranije zaključili sporazume o priznanju krivičnog dela.
U saopštenju Tužilaštva za organizovani kriminal koje je zastupalo optužnicu, precizira se da je Bogadanović je sklopio sporazum na jedinstvenu kaznu u trajanju od dve godine i pet meseci i novčanu kaznu od dva miliona dinara, a Dejan Femić na tri godine zatvora i novačnu kaznu takođe od dva miliona dinara.
Svi su osuđeni zbog udruživanja radi vršenja krivičnih dela i prevare.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ZATVOR ZA PREVARANTA: Kupovao evre "imitacijom" dinara

Izvor: Večernje novosti, 14.Mar.2018

Dragan Đoković prvostepenom presudom osuđen na četiri i po godine zatvora i pet miliona dinara nakon što je oštetio nekoliko menjačnica. Specijalni sud u Beogradu danas je osudio Dragana Đokovića na četiri i po godine zatvora i pet miliona dinara, jer je oštetio nekoliko...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.