Presuda za ratni zločin u Bosanskom Petrovcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2019, 05:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda za ratni zločin u Bosanskom Petrovcu

Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, izreći će danas prvostepenu presudu Milanu Dragišiću, optuženom da je ubio tri civila bošnjačke nacionalnosti, i još tri pokušao da ubije 20. septembra 1992. godine u Bosanskom Petrovcu, nakon pogibije njegovog brata.

Presuda će mu biti izrečena u zgradi posebnog odeljenja suda u Ustaničkoj ulici, saopštio je Viši sud.

Milan Dragišić se tereti da je izvršio ratni zločin protiv civilnog stanovništva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Prema navodima optužnice, koje su preneli mediji, nakon što je dovezeno telo njegovog brata Dragana Dragišića zvanog „Dado", koji je poginuo na ratištu kod Bihaća, Milan je naoružan automatskom puškom u vojnoj uniformi ubio prvog komšiju Asima Kavaza.

Nakon toga, ugledavši u blizini njegovog sina Muhameda Kavaza, koji je došao do svog oca, koji je pogođen ležao na putu, Dragišić je ispalio više metaka u njega, ali je Muhamed iako ranjen uspeo da pobegne.

Dragišić je potom krenuo niz ulicu uočivši Asmira Lemeša, te je ispalio nekoliko metaka ka njemu, ali je i Asmir uspeo da pobegne.

Krećući se dalje ulicom JNA, Dragišić je došao do kuće Šaćira Hujića, ispalio više metaka iz automatske puške i ranio ga.

Dragišić je istog dana sa još jednom osobom kolima došao do dvorišta starog hotela „Grmeč", u kojim su sa cirkularom sekli drva Terzić Safet zvani „Bendžo" i Zajkic Eldin zvani „Klej", te ih obojicu ubio, preneli su mediji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danas presuda za ratni zločin u Bosanskom Petrovcu

Izvor: B92, 24.Apr.2019

Beograd -- Odeljenje za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, izreći će danas prvostepenu presudu Milanu Dragišiću...On je optužen da je ubio tri civila bošnjačke nacionalnosti, i još tri pokušao da ubije 20. septembra 1992. godine u Bosanskom Petrovcu, nakon pogibije njegovog brata. Presuda...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.