Preminula starica koju su zapalila trojica maloletnika

Izvor: Blic, 28.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminula starica koju su zapalila trojica maloletnika

SARAJEVO - Ljubica Đokić-Spasojević (72) preminula je juče ujutru u Kliničkom centru u Sarajevu od opekotina koje je zadobila kada su je polila benzinom i zapalila trojica maloletnika. Lekari su učinili sve, ali nisu uspeli pomoći starici da se oporavi - kaže Biljana Jandrić, portparol Kliničkog centra Sarajevskog univerziteta i podseća da su „opekotine bile uglavnom trećeg stepena" i da je „nesretnoj ženi bilo spaljeno više od 20 odsto tela".


>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Počinioci ovog nezapamćenog zločina su trojica Roma, petnaestogodišnjaci R.M. iz Đakovice i J.O. iz Peći i šesnaestogodišnji R.H. iz Italije. Sva trojica su uhapšeni i određen im je pritvor.

Maloletnici su 20. januara uveče presreli staricu u haustoru zgrade u sarajevskom naselju Hrasno u Ulici Azize Šaćirbegović 124, gde je stanovala porodica Spasojević. Nameravali su da je opljačkaju i, kad im nije pošlo za rukom da od starice iznude novac, oni su je polili benzinom i zapalili što su, kako je saopštilo tužilaštvo kantona Sarajevo, prilikom saslušanja i priznali.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.