Preminula Darinka Matić Marović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jul.2020, 10:55

Preminula Darinka Matić Marović

Profesor emeritus Darinka Matić Marović preminula je u Beogradu u 83. godini.

Darinka Matić Marović bila je dirigentkinja, nekadašnji rektor Univerziteta umetnosti u Beogradu i dekan Fakulteta muzičke umetnosti.

Prva je žena rektor u Srbiji, a kao dirigentkinja vodila je čuven hor Kolegijum muzikum i hor Obilić i za 45 godina karijere dirigovala na više od 10.000 koncerata.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Vukosavljević:Matić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Marović inspiracija i uzor

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uputio je danas telegram saučešća povodom smrti Darinke Matić Marović.

On je u telegramu napisao da će Darinka Matić Marović ostati upamćena kao inspiracija i uzor generacijama mladih ljudi.

"U ime Ministarstva kulture i informisanja i u svoje lično ime izražavam duboko saučešće porodici, kolegama, prijateljima i brojnim poštovaocima Darinke Matić Marović.

Darinka Matić Marović je tokom svoje izuzetne umetničke karijere bila dirigent, profesor, dekan i rektor. Pozlatila je sve što je u našem društvu dodirnula snagom svog umetničkog talenta i čudesne radne energije", naveo je Vukosavljević.

Ministar je dodao da će ona biti inspiracija i uzor generacijama mladih ljudi koji su uz njen nadzor i rukovođenje otkrivali tajne muzike, umetnosti, izuzetne radne etike i posvećenosti struci.

"Pripada joj značajno mesto u visokim sferama srpske kulture" napisao je Vukosavljević u telegramu saučešća.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Preminula Darinka Matić Marović

Izvor: Danas, 15.Jul.2020

Profesor emeritus Darinka Matić Marović preminula je u Beogradu u 83. godini, objavila je danas Radio-televizija Srbije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.