Lokalizovan požar u soliteru na Voždovcu, pronađeno telo

Izvor: RTS, 29.Apr.2019, 15:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lokalizovan požar u soliteru na Voždovcu, pronađeno telo

Pripadnici Sektora za vanredne situacije u Beogradu lokalizovali su požar koji je izbio u jednom stanu na Voždovcu. Pretragom stana pronađeno je jedno beživotno telo.
Vatra je izbila u 13.45 u stanu na 17. spratu solitera koji se nalazi u ulici Vojvode Stepe 114, u blizini crkve na Voždovcu.

Požar je lokalizovan oko 15 časova. Vatrogasne ekipe, osim jedne koja je ostala iz predostrožnosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napustile su mesto požara oko 17 časova.
Pretragom stana pronađeno je jedno beživotno telo. Prema navodima jedne stanarke, u stanu koji se zapalio živela je 82-godišnja starica.

Lekarska pomoć ukazana je stanaru sa 20. sprata koji se nagutao dima. On je nakon toga prevezen na toksikologiju VMA.
Vatrogasci su tokom intervencije najviše problema imali zbog blindiranih vrata na ulazu u stan u kom je izbio požar. 
Natalija Jovanović, koja živi iznad stana u kom je izbio požar, ispričala je Tanjugu da je vatra zahvatila i stan poreg tog koji se zapalio.

Kako je rekla, videla je da gust dim kulja ka prozoru njenog stana, izašla je na terasu i "osetila kao da će da se uguši", posle čega je sišla i pozvonila na vrata komšinicinog stana.
"Nije otvorila, onda sam krenula od vrata do vrata da upozorim ostale komšije. Verujem da je komšinica ostala u stanu, ona ima 82 godine i retko izlazi. Kao da sam čula njene korake ispred vrata, ali nije otvorila", ispričala je Jovanovićeva za Tanjug i dodala da su se svi stanari evakuisali iz zgrade. 

Očevici nesreće ispričali su da je "vatra bila ogromna", da je crni gusti dim kuljao na sve strane.
"Pucali su prozori kao da je bomba", ispričala je jedna stanarka. 
Za sada se ne zna šta je uzrok požara. Istraga je u toku. 
U saopštenju koji je prosledila Gradska uprava, zamenik gradonačelnika Goran Vesić je istakao da su vatrogasne ekipe stigle na lice mesta četiri minuta po dobijanju poziva, tačnije u 13.54.
Vesić je zamolio medije da vesti o požaru u ovom soliteru ne prenose senzacionalistički.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vesić: Zahvalan sam vatrogascima koji su odmah reagovali na prijavu požara!

Izvor: RTV Pink, 29.Apr.2019

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić zahvalio je danas vatrogascima koji su odmah reagovali na prijavu da je u soliteru u Ulici vojvode Stepe 114 izbio požar i zamolio medije da vesti o požaru ne prenose senzacionalistički.

Nastavak na RTV Pink...

DRAMA U SOLITERU NA VOŽDOVCU: Vatrena stihija guta spratove, stanari evakuisani; Hitna pomoć izvela starijeg čoveka

Izvor: Večernje novosti, 29.Apr.2019

Pet vatrogasnih kola je ispred zgrade i pokušava da ugasi vatrenu stihiju, a stigla su i kola Hitne pomoći POŽAR na 17. spratu zgrade u Ulici Vojvode Stepe 114 na Voždovcu izbio je danas nešto pre 14 sati, a zahvaćena su poslednja tri sprata. Pet vatrogasnih kola je ispred...

Nastavak na Večernje novosti...

Jedna osoba nastradala u požaru na Voždovcu

Izvor: Beta, 29.Apr.2019

U požaru koji je danas izbio u stanu na 17. spratu solitera u beogradskom naselju Voždovac nastradala je jedna osoba, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.Telo je pronadjeno u stanu nakon što je požar ugašen, navedeno je u saopštenju.Požar je izbio u 13.50 časova u soliteru u Ulici...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.