Izvor: Blic, 16.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle mučenja porodica Sitarica spaljena u kući

BEOGRAD - Unakažena tela Zorana Sitarice (46), njegove supruge Gordane (42) i ćerke Zorice (22) nađena su juče oko 11 sati u njihovoj kući u Vodovodskoj ulici 50 u Žarkovu. Ubica, ili nekoliko njih, posle zločina je pobegao Sitaričinom zelenom „opel astrom karavan", koja je bila parkirana u dvorištu.

Policija traga za vozilom, ali ubice i vozilo još nisu nađeni. Motiv monstruoznog zločina još nije poznat, a obdukcija, koja bi trebalo da bude urađena danas, utvrdiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kako su i u koje vreme ubijeni članovi porodice Sitarica. U trenutku kada su komšije ušle u kuću porodice Siterica, tela koja su mučitelji zapalili još su tinjala, dok je oko njih bila lokva krvi.

U Zorana su, prema nekim informacijama, zločinci i pucali, a zatim ga zapalili. Na telima njegove supruge i ćerke, pored opekotina, uočene su brojne povrede, modrice, što ukazuje da se ubica, ili nekoliko njih, iživljavao nad njima. Prema nezvaničnim saznanjima „Blica", Gordana je nađena iza ulaznih vrata, a Zorica u hodniku, na ulasku u dnevnu sobu. Zoran je na glavi imao kesu i ležao je na podu dnevne sobe.

Dim uzbunio komšije

Niko od suseda juče ujutro nije video nijednog člana porodice Sitarica, pa su pomislili da se malo duže odmaraju jer je nedelja. U noći između subote i nedelje nisu čuli ni lavež pasa, niti su primetili da se neko odvezao „opel astrom". Poslednji put su komšije videle Zorana u subotu oko 20.30, kada je u dvorište parkirao automobil. Gordanu i Zoricu su videli tokom poslepodneva.

Sumnju da se nešto čudno dešava u domu porodice Sitarica, kod komšija, juče oko 11 sati, izazvao je dim koji je izlazio iz kuće i lavež pasa. Komšija je ušao u dvorište, otvorio ulazna vrata koja nisu bila zaključana, ali šokiran prizorom, odmah je izašao napolje.

- Prvo mi je bilo čudno što su vrata otključana jer su imali običaj da se zaključavaju. Kad sam ušao u hodnik, umalo nisam pao u nesvest. Odmah iza vrata bilo je jedno poluugljenisano žensko telo, a drugo u hodniku, pri ulasku u dnevnu sobu. Bilo mi je muka, izleteo sam iz kuće - kaže šokirani komšija.

Nepoznat motiv

On je odmah pozvao policiju, dok je drugi sused pozvao vatrogasce. Ispred kuće odmah su došle i druge komšije, koje nisu mogle da poveruju šta se događa.

Komšije su sačekale policiju i tri vatrogasna vozila, koji su, kako kažu, u rekordnom vremenu došli u naselje Rupčine. Tada su vatrogasci, pod punom opremom, ušli u kuću. Vatrogasci potvrđuju da je u kući bio gust dim i da su dva ženska tela, koja su još gorela, nađena u hodniku.

- Pokušali smo da nađemo gde je izbila vatra, ali nismo uspeli. Samo smo našli tri tela koja su još gorela - kaže za „Blic" Dejan Zečević, komandir voda Vatrogasne stanice „Košutnjak".

On je dodao da su odmah obavestili i kafileriju jer je u dve sobe, na potkrovlju i ka podrumu, nađeno više od deset pasa o kojima su Siterice brinule.

Komšije kažu da im nije jasno zašto bi neko ubio Sitarice, kada nisu bili ni bogati, niti su se bavili kriminalnim poslovima.

Najveća preokupacija bile su im životinje i u svom domu uvek su nalazili mesta za pse lutalice ili one kojih su se gazde odrekle.

- Doselili su se ovde, kada i većina nas, pre šest godina. Napravili su kuću i u njoj otvorili neku vrstu azila za pse. Prethodno su godinama živeli kao podstanari na Banovom brdu, a Zoran je radio u IMT-u, odakle je otišao u invalidsku penziju. Neko vreme su držali i parfimeriju, ali su i nju zatvorili. Koliko nam je poznato, Gordana nije bila zaposlena, a i ćerka im je živela u Švajcarskoj i nedavno je došla na odmor - pričaju komšije i dodaju da im je čudno da psi nisu lajali kada su ubice upale u kuću.

Poznati po zbrinjavanju pasa lutalica

Prema rečima Elvira Burazerovića, predsednika Organizacije za poštovanje i brigu o životinjama (ORKA), bračni par Sitarica je bio poznat u celom Beogradu po zbrinjavaju pasa lutalica.

- Oboje su bili penzioneri i skromnih prihoda, ali su sav svoj novac izdvajali za udomljavanje i lečenje životinja. Isključujem sukobe oko životinja kao motiv ovog gnusnog zločina jer su oni probleme sa zlostavljačima rešavali mirnim putem. Oni se nikome nisu zamerili, a neko eventualno krivično gonjenje mučitelja pasa išlo je preko same organizacije - kaže za „Blic" Burazerović. B.J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.