Porodilja preminula zbog boginja, obolela i njena beba

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodilja preminula zbog boginja, obolela i njena beba

Dvadesetjednogodišnja porodilja iz Niša preminula je na Infektivnoj klinici od komplikacija izazvanih malim boginjama, potvrđeno je za RTS.

Porodilja je na kliniku primljena 16. januara, a preminula je jutros.

Za sada se ne zna da li je ona bila vakcinisana MMR vakcinom.

Direktor Infektivne klinike dr Miodrag Vrbić potvrdio je da je ova Nišlijka, koja se porodila pre oko mesec i po dana, primljena 16. januara na ovu kliniku sa kliničkom slikom morbila, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << komplikovanom zapaljenjem pluća.

“Na Infektivnoj klinici nemaju informaciju da li je porodilja bila vakcinisana MMR vakcinom, ali kako navodi prof. dr Vrbić, porodilje spadaju u osetljivu kategoriju jer je kod njih izmenjen imuni odgovor. Za sada nije poznato ni da li je laboratorijskim analizama potvrđeno da je preminula žena imala male boginje, kao ni da li je i njena beba dobila morbile“, navodi Blic.

Kako Beta saznaje u Kliničkom centru Niš, beba čija je majka jutros preminula, takođe ima boginje i zbog upale pluća nalazi se na Dečijoj infektivnoj klinici, ali nije životno ugrožena.

U Nišu je zbog upale pluća izazvane vurusom morbila nedavno preminuo dvogodišnji dečak.

Od malih boginja u Nišu do sada obolelo je 227 osoba.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.