Porodica u šoku čeka zvanične rezultate obdukcije: Nepokretna pacijentkinja došla na pregled i preminula!

Izvor: Večernje novosti, 17.Okt.2019, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodica u šoku čeka zvanične rezultate obdukcije: Nepokretna pacijentkinja došla na pregled i preminula!

Dušanka Banjac preminula u ustanovi bez potrebnih dozvola LEKARSKOJ ordinaciji "Dr Nestorov" u Beogradu, u kojoj je u utorak tokom pregleda preminula Dušanka Banjac (72 godine), po rešenju inspekcije Ministarstva zdravlja, zabranjen je rad. Rešenje o zabrani rada, kako je "Novostima" u sredu potvrđeno u Ministarstvu zdravlja, doneto je zbog proceduralnih propusta, jer je ordinacija obavljala preglede za koje nije imala dozvolu. Uzrok smrti pacijentkinje, koja je bila paraplegičar, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << utvrđuje se u odvojenom postupku. Telo pacijentkinje je odmah posle tragičnog ishoda prevezeno na sudsku medicinu, zbog obdukcije. - Žena je preminula tokom samog pregleda. Odmah su pozvani Zavod za hitnu medicinsku pomoć i policija. Tužilac je naložio obdukciju i sada čekamo rezultate - kaže, za "Novosti", Bojan Ječmenica, advokat ordinacije "Dr Nestorov". Nepokretna pacijentkinja iz Sremčice, prema saznanjima "Novosti", u utorak je dovezena u privatnu ordinaciju na Voždovcu na ranije dogovorenu kolonoskopiju, odnosno pregled debelog creva. - Pacijentkinja je uvedena u opštu anesteziju i, na iznenađenje svih, preminula - saznajemo od lekara angažovanih u ovoj privatnoj zdravstvenoj ustanovi. U Ministarstvu zdravlja, koje je u "Dr Nestorov" poslalo inspekciju, rečeno nam je da je ustanovljeno da ova ordinacija registrovana za opštu medicinu nije imala dozvolu da primenjuje anesteziju, kao ni da obavlja gastroenterološke preglede.PROČITAJTE JOŠ - Porodilja iz Priboja preminula zbog greške lekara - Rešenje o zabrani rada ordinaciji "Dr Nestorov" izdato je zbog obavljanja delatnosti izvan registrovane, zbog oglašavanja metoda i postupaka i obavljanja delatnosti suprotno Zakonu o zdravstvenoj zaštiti - kažu u Ministarstvu zdravlja.Dušanka Banjac Ni vlasnik "Dr Nestorov", niti zaposleni u ovoj ordinaciji u sredu nisu hteli da govore o ovom nesrećnom slučaju. Ispred ulaza u Vojvode Vlahovića broj 2 nije bilo ničeg neuobičajenog. Na vratima stambene zgrade u Sremčici, gde je živela Dušanka Banjac, u sredu je stajala umrlica. Njena porodica otvorila nam je vrata stana na drugom spratu, ali nisu želeli da razgovaraju sa novinarima.PROČITAJTE JOŠ - PROPUSTI UZROK SMRTI PORODILjE: Lekari iz Gradiške optuženi za nesavestan rad - Nećemo da dajemo nikakve izjave, niti da nagađamo. Čekamo zvanične rezultate - rekla nam je žena koja je otvorila vrata. U to vreme stan Banjac je bio pun rođaka i prijatelja koji su došli da izjave saučešće. PRIJAVA U OVAKVIM slučajevima inspekcija može da podnese prekršajnu prijavu protiv zdravstvene ustanove - rečeno nam je u Ministarstvu zdravlja. - Zbog smrtnog ishoda svi ostali postupci su na tužilaštvu.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kada se kontrolišu privatne ordinacije i klinike

Izvor: RTS, 17.Okt.2019

Od juče je zatvorena privatna ordinacija u kojoj je po dobijanju anestezije preminula pacijentkinja. Kako je navedeno u rešenju, rad joj je zabranjen zato što je obavljala delatnost za koju nije registrovana i zbog oglašavanja metoda i postupaka suprotnih Zakonu o zdravstvenoj zaštiti. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.