Izvor: RTS, 26.Feb.2021, 15:20

Ponovo odložena završnica suđenja u slučaju Potočari

Završnica suđenja dvojici policajaca osumnjičenih za odavanje službene tajne u vezi sa njihovim aktivnostima prilikom posete tadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića Potočarima, u julu 2015. godine kada je bio napadnut, ponovo je odložena u Višem sudu u Beogradu.
Do odlaganja je došlo zbog izostanka jednog od optuženih, koji je preko advokata podneo medicinsku dokumentaciju o razlogu izostanka.
Prošli put je završnica odložena jer >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je odbrana tražila izuzeće postupajućeg sudije i predsednika suda, a ti zahtevi su u međuvremenu odbijeni i odbačeni.
Izlaganje završnih reči predviđeno je za nastavak suđenja 7. aprila.
Inače, kompletno suđenje, održava se bez prisustva javnosti, zbog zaštite "nacionalne bezbednosti i opravdanog interesa u demokratskom društvu", odnosno radi čuvanja tajnosti podataka koji predstavljaju službenu tajnu.
Nakon završnih reči, sud će zakazati objavu prvostepene presude.
Javno će biti objavljena samo izreka presude bez obrazloženja, takođe zbog zaštite tajnosti podataka.
U ovom slučaju sudi se policajcima Milanu Dumanoviću i Mladenu Trboviću koji se terete za krivično delo odavanje službene tajne. Sumnja se da su u izjavama medijima odali službenu tajnu u vezi sa svojim radom u Potočarima.
Bili su uhapšeni 31. decembra 2016, a 7. februara su pušteni da se brane sa slobode.
Detalji optužnice nisu javno saopšteni, a prema pisanju nekih medija, sumnja se da su Trbović i Dumanović u izjavama za Al Džaziru Balkans 11. oktobra naveli da su kao policijski službenici, po usmenom naređenju starešina, bez legitimacija i naoružanja, poslati na tajni zadatak u Potočare 11. jula 2015. godine, kada se dogodio napad na tadašnjeg srpskog premijera.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.