Izvor: RTS, 18.Avg.2020, 13:01

Ponavlja se suđenje Šapčanki zbog pretnji deci predsednika

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je zimus na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora bila osuđena Šapčanka Aleksandra Janković Aranitović (49), jer je u julu prošle godine putem svog Tviter naloga uputila pretnje deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Istom odlukom, koja je objavljena na sajtu suda, Apelacioni sud je naložio da se optuženoj ponovi suđenje pred Višim sudom u Beogradu.
Janković Aranitović se >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tereti za krivično delo ugrožavanje sigurnosti predsednika Republike, za koje je zaprećena kazna zatvora od šest meseci do pet godina.
U obrazloženju odluke Apelacionog suda, navedeno je da se osnovano u žalbi branilaca okrivljene ukazuje na nepotpuno utvrđeno činjenično stanje, jer tokom suđenja nije izveden nijedan dokaz kojim bi se na nesumnjiv način moglo utvrditi da je poruka koju je ona objavila na "Tviteru" izazvala osećaj ugroženosti predsednika Republike.
Pored uslovne kazne zatvora od šest meseci s rokom provere od dve godine, ukinutom presudom Janković Aranitović je bila izrečena i mera obaveznog psihijatrijskog lečenja.
Janković Aranitović je optužena jer je 24. jula, koristeći nalog na Tviteru vređala predsednika, a psovke i pretnje su upućene i njegovom sinu i ćerki.
Ona se na početku suđenja branila tvrdnjama da nije imala nameru da ugrozi ničiju bezbednost, te da je to uradila jer je bila izrevoltirana što je "Dunav osiguranje" odbilo da joj plati račune hospitalizacije i pretraga koje su obavljene na klinici u Austriji, iako je imala kupljeno zdravstveno osiguranje za inostranstvo.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ponavlja se suđenje zbog pretnji deci predsednika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2020

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je prvostepenu presudu kojom je zimus na uslovnu kaznu od šest meseci zatvora bila osuđena Šapčanka Aleksandra Janković Aranitović (49), jer je u julu prošle godine putem svog Tviter naloga uputila pretnje deci predsednika Srbije Aleksandra Vučića...Istom odlukom,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.