Počinje suđenje ucenjivačima bivšeg fudbalera Zvezde

Izvor: Blic, 11.Dec.2011, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje suđenje ucenjivačima bivšeg fudbalera Zvezde

BEOGRAD - U Prvom osnovnom sudu u Beogradu u utorak bi, bez prisustva javnosti, trebalo da počne suđenje grupi od četvoro okrivljenih za ucenjivanje bivšeg fudbalskog reprezentativca Nenada Jestrovića, u februaru 2008. godine.

Sud je krajem septembra odlučio da isključi prisustvo javnosti sa suđenja radi zaštite privatnog ugleda i porodičnog života Jestrovića koji je u tom procesu oštećeni.

Suđenje je tada odloženo za decembar, jer Jestrović nije došao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u sud.

Ucenjivačima će se suditi zbog ucena i pretnji da će ukoliko ne dobiju 200.000 evra, u javnost pustiti film na kome su Jestrović, koji je u to vreme igrao za "Crvenu zvezdu”, i Angelina Misirkić u kompromitujućim scenama.

Za ucenjivanje fudbalera, sudiće se, osim Misirkićevoj, Filipu Stojanoviću, Srdjanu Dokmanoviću i Danilu Jovanoviću, a za to krivično delo preti im kazna od dve do 10 godina zatvora.

Ekipa okrivljenih je angažovala Misirkićevu da Jestrovića dovede u stan u kome je prethodno sakrila kameru koja je snimila kompromitujuće scene Jestrovića, Misirkićeve, ali i još jednog fudbalera, navodi se u optužnici.

Jestrovića je o snimku obavestila Misirkićeva, a on je predložio da otkupi kompromitujući materijal.

Kako se navodi u optužnici, Jestrović je u dogovoru sa policijom pristao da sa ucenjivačima razmeni 10.000 evra za snimak, posle čega je usledilo cenkanje.

Ucenjivači su, u međuvremenu, spustili cenu snimka na 40.000 evra, s tim što je Jestrović trebalo da im odmah isplati u kešu 10.000 evra, a ostatak naknadno, kada se uveri da je on na snimku.

Oni su ubrzo uhapšeni prilikom ugovorene primopredaje novca na Terazijama.

Jestrović je, međutim, u intervjuu jednom beogradskom nedeljniku demantovao da je on na snimku, tvrdeći da je reč o fotomontaži.

Povezane vesti: Suđenje ucenjivačima fudbalera Jestrovića

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.