Patrijarh Porfirije: Plivanje za Časni Krst ove godine nema blagoslov Crkve, teška je epidemiološka situacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2022, 18:36

Patrijarh Porfirije: Plivanje za Časni Krst ove godine nema blagoslov Crkve, teška je epidemiološka situacija

Po odluci Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija, Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke zbog teške epidemiološke situacije u našoj zemlji otkazao je učešće u organizaciji manifestacije Plivanje za Časni Krst, koja je trebala da se održi na Krstovdan, 18. januara 2022. godine, na bazenu SC Tašmajdan, a u kojoj je trebalo da učestvuju đaci beogradskih osnovnih škola.

Sportski savez Beograda i Gradski sekretarijat za sport i omladinu, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su nameravali da budu suorganizatori ove manifestacije, takođe su odustali od njene realizacije.

"Do SPC su došle informacije da izvesne nevladine organizacije, koje nemaju strukturnu vezu sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom, nameravaju da uprkos teškoj epidemiološkoj situaciji, ipak, organizuju ovu manifestaciju. Naglašavamo da za to nemaju blagoslov Crkve, a da roditelji decu šalju na sopstvenu odgovornost", navodi se u saopštenju Crkve.

Otkazano plivanje u Užicu, biće ga u Novoj Varoši, Arilju, na jezeru Perućac, u Prijepolju i Priboju...

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije izazvane širenjem omikron soja u Užicu je otkazano plivanje za Bogojavljenski krst, koje se tradicionalno održava 19. januara na Đetinji, saopštilo je JP "Veliki Park".

Plivanje za Bogojavljenski krst održaće se u Novoj Varoši, na jezeru Kokin brod u 11 časova.

Plivaće se i na Velikom Razavu, na Gradskoj plaži u Arilju u 10,30 časova.

Po peti put plivaće se za Bogojavljenski krst simbolična deonica od 33 metra, na bajinobaštanskom jezeru Perućac, na Drini, u 12 časova.

Plivanje će se održati i na Limu kod žičanih mostova u Prijepolju i Priboju.

Najavljeno je i plivanje za časni krst na Zlatiboru, na Vodicama, ali još nije potvrđeno.

U Požegi, na Skrapežu i u Kosjeriću, na jezeru Rosići nema plivanja ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Otkazano plivanje za Časni Krst na Tašmajdanu

Izvor: B92, 17.Jan.2022

Po odluci Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija, Odbor za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke zbog teške epidemiološke situacije u našoj zemlji otkazao je učešće u organizaciji manifestacije Plivanje za Časni Krst, koja je trebala da se održi na Krstovdan, 18. januara...

Nastavak na B92...

35 prijavljenih za Bogojavljensko plivanje na niškom bazenu "Čair"

Izvor: JuznaSrbija.info, 18.Jan.2022, 00:06

Gradska opština Medijana, u sredu 19.januara 2022.godine, sa početkom u 12 sati, na otvorenom bazenu SC Čair u Nišu, organizuje plivanje za Bogojavljenski krst...Među 35 prijavljenih potencijalnih plivača, nalazi se i jedna žena, a plivaće i po jedan predstavnik Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.