Pao sportski avion kod Velikog Gradišta, poginuo pilot

Izvor: RTS, 16.Apr.2016, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pao sportski avion kod Velikog Gradišta, poginuo pilot

Sportski avion pao je u blizini Velikog Gradišta u rejonu Srebrnog jezera kod mesta Ramski rit, javlja dopisnik RTS-a. Prilikom pada pilot je poginuo.
Kako RTS saznaje u Hitnoj pomoći, telo je pilota je izgorelo.

Do nesreće je došlo oko 16 časova. Avion je pao okrenut kljunom na dole i odskočio je tri puta.
Uzork nesreće nije poznat. Na teren je izašla Služba civilnog vazduhoplovstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />Prema nezvaničnim informacijama, nastradali pilot je požarevački biznismen Zoran Petrović.
Prvi podaci pokazuju da let nije bio najavljen pa se u ovom trenutku ne može utvrditi maršuta leta i kako je došlo do udesa, rekao je glavni istražitelj Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Nebojša Petrović.
Istakao je da je kod nesreća sa smrtnim posledicama procedura temeljna, tako da će biti istražene sve procedure i propusti u procedurama, bilo da je u pitanju pilot, dozvole, ili avion. Prvi rezultati biće poznati u roku od tri do šest meseci.  

Nezvanično, avion je najverovatnije preleteo Veliko Gradište i Srebrno jezero, nakon čega se spustio na neku vrstu malog aerodroma. Pilot je kratko boravio tu nakon čega je poleteo i srušio se. 
Glavni istražitelj Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju Nebojša Petrović potvrdio je da je reč o modelu aviona "Pajper čiroki".
Vazduhoplovni portal Tangosix navodi da je reč o jednomotornom klipnom avionu koji je proizveden 1965. godine. Kako se navodi, registrivan je u privatnom vlasništvu i bio je baziran na aerodromu u Kostolcu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.