PREVRNUO SE AUTOBUS KOD NEVESINjA: Poginulo dvoje, povređeno 16 putnika

Izvor: Večernje novosti, 15.Dec.2018, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREVRNUO SE AUTOBUS KOD NEVESINjA: Poginulo dvoje, povređeno 16 putnika

Teška saobraćajna nesreća na putu Nevesinje - Gacko, autobus iz Novog Sada proklizao na ledu U TEŠKOJ saobraćajnoj nesreći koja se u subotu ujutru oko osam časova dogodila na putu Nevesinje - Gacko, kada se prevrnuo autobus "Globtura" koji je putnike prevozio iz Novog Sada za Čapljinu, život je izgubilo dvoje ljudi, dok je 16 putnika povređeno. Kako je potvrdio direktor Doma zdravlja Nevesinje Žarko Tamindžija, poginuli su Igor Kuzman (48), koji živi u Novom Sadu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << i Ljiljana Boničić (66), iz Berana u Crnoj Gori. U stravičnoj nesreći, od 16 povređenih putnika, petoro lakše povređenih se nalazi u bolnici u Nevesinju, dok su kod petoro konstantovane teže povrede. Dvoje od njih prebačeno je u mostarsku bolnicu, dvoje u bolnicu u Trebinju, dok je jedna osoba zadržana u nevesinjskoj bolnici. - Što se tiče povreda, najviše je lomova, dok pojedini putnici imaju i promrzline. Dvoje ljudi koji imaju ozbiljne povrede upućeni su u Kliničku bolnicu Mostar. Za drugih dvoje je bio potreban pregled ortopeda i plastičnog hirurga, pa su upućeni u trebinjsku bolnicu - rekao je Tamindžija. PROČITAJTE I: Autobus skliznuo sa puta kod Zrenjanina Autobus se prevrnuo na deonici puta kod mesta Vrtič, tridesetak kilometara od Nevesinja, uz reku Zalomku. U autobusu koji se kretao iz pravca Novog Sada i koji je preko Nevesinja trebalo da nastavi dalje ka Mostaru i Čapljini, u trenutku sletanja s kolovoza su bile 24 osobe - 22 putnika, vozač i suvozač. Glavni uzrok nesreće je, prema nezvaničnim informaciama, ledena kiša. Celu Hercegovinu tog jutra je prekrila magla, a na putu od Gacka do Nevesinja bilo je leda, pa je sve to verovatno uticalo na prevrtanje vozila, mada o uzrocima nesreće niko ne želi da govori do okončanja istrage. Nesreća se dogodilo oko osam časova, a na lice mesta ubrzo je stiglo nekoliko vozila hitne pomoći, kao i pripadnici Policijske stanice Nevesinje i vatrogasne jedinice iz tog grada.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TEŠKA SAOBRAĆAJKA! AUTOBUS SMRTI! Igor pošao na OČEV GROB, pa poginuo! "Bio mi je VIŠE OD BRATA!" (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Dec.2018

Novosađanin Igor Kuzman (48) poginuo je jutros u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mestu Vrtič kod Nevesinja, kada je autobus kojim je putovao u Mostar sleteo s puta i prevrnuo se. U nesreći je poginula i putnica Ljiljana Boričić (66) iz Berana, dok je još 20 osoba povređeno...Uzork...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.