Izvor: Blic, 12.Okt.2016, 14:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POSLEDNJI POZDRAV RADENKU Stotine ljudi na sahrani dečaka koji je preminuo nakon preloma ruke

Na sahrani Radenka Nikodinovića iz Kozjaka kod Loznice okupilo se na stotine prijatelja, rodbine, meštana...

Opelo je služeno ispred kuće a onda se povorka ožalošćenih uputila ka groblju

Okupljenima se obratio i jedan od sveštenika.

"Celo nasilje, čitava Loznica, svuda je zavlada tuga, svuda je strah... Ovaj muk danas ovde najviše govori šta svi osećamo", rekao je sveštenik.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da je zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smrti osmogodišnjeg dečaka smenjena direktorka Opšte bolnice u Loznici nakon što je inspekcija utvrdila da su napravljeni brojni propusti.

Smenjen je i načelnik hirurgije u toj bolnici.

Lončar je naveo da je u slučaju smrti dečaka inspekcija Ministarstva zdravlja utvrdila da nije postojao nijedan papir na osnovu čega bi se moglo utvrdii kako je dečaku dijagnostikovana povreda.

Podsetimo, Radenko je polomio ruku 1. oktobra, prilikom pada sa tobogana, posle čega mu je stavljen gips u bolnici u Loznici. Ruka je počela da mu otiče, a roditelji su nekoliko puta išli kod lekara koji ih je vraćao kući.

Prebačen je u Institut za majku i dete u Beogradu, ali je preminuo u nedelju 9. oktobra, od posledica sepse.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.