PORODICA SE SRUŠILA U TRENU Lekari se bore za živote roditelja poginulog dečaka (13)

Izvor: Blic, 19.Jun.2017, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PORODICA SE SRUŠILA U TRENU Lekari se bore za živote roditelja poginulog dečaka (13)

"Stanje dečaka M. M. (5) koji je povređen u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Sofija - Bogojevo, a u kojoj je poginuo njegov brat M. M. je dobro i on će sutra otići u Srbiju", kaže za "Blic" konzul Srbije u Bugarskoj, Aleksandar Stamatović.

Kako priča Stamatović otac I. M. i majka ove dvojice dečaka, koji su bili u kolima sa njima, zadobili su teške telesne povrede, nakon čega su operisani.

- Oni za sada nisu životno ugroženi, ali videćemo šta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << će se dešavati narednih dana. U teškom su stanju. Drugi sin koji je bio sa njima u vozilu je dobro i sutra će biti pušten iz bolnice. Po njega će doći rodbina iz Srbije - kaže konzul.

On dodaje da je Ambasada od samog početka uključena da koliko toliko ovu tragičnu situaciju učini podnošljivom.

- U stalnoj smo vezi sa Ministarstvom zdravlja i institucijama u Srbiji oko daljeg lečenja porodice. Želim da izrazim zahvalnost i Kliničko boličkom centru u Sofiji čiji su lekari brzo reagovali i učinili sve da pomognu porodici - naglašava Stamatović.

Tragedija se dogodila juče oko podneva na magistralnom putu koji od Sofije vodi ka granici sa Grčkom, kada su se direktno sudarili putnički automobil "honda" novosadskih registarskih oznaka i vozilo "be-em-ve" iz Sofije.

U automobilu iz Srbije bio je bračni par sa dvoje dece, a u drugom je bila tročlana porodica iz Bugarske koja se vraćala sa odmora iz Grčke.

Na lice mesta poslata su tri vozila hitne pomoći i vatrogasna ekipa. Saobraćaj se nekoliko sati odvijao jednom trakom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.